Már egy napos sítúrákat is szervezhetünk Szlovákiába

 
Egyre könnyebb dolguk van a sízőknek és túrázóknak, ha autó nélküli utazást terveznek a szlovák síterepekre, mert egyre több menetrend szerinti Flix buszjárat érinti az ismertebb szlovákiai síterepeket és üdülőhelyeket. Donovalyt akár napjában többször is elérhetjük a buszjáratokkal, de Rózsahegy (Ruzomberok) és a Magas-Tátra fontosabb üdülőhelyei is egyszerűen megközelíthetővé váltak a téli sportok szerelmesei számára.
 Utazási Tipp  
    A legjobb síszállások
Szlovákiában

Donovaly:

A Budapestről Zólyom és Besztercebánya érintésével 3,5-4 órás menetidővel elérhető Donovaly elérése a legegyszerűbb, hiszen még hétköznapokon is napi 2-3 járat indul Donovaly leszállóhellyel. A sízők így pontosan meg tudják tervezni, hogy melyik napszakban szeretnének megérkezni. Ez a menetrend lehetővé teszi, hogy akár szállásfoglalás nélkül is kiutazzunk egynapos sízésre.

Magas-Tátra:

A tátralomnici és az ótátrafüredi szálláshelyeket lehet a legkönnyebben megközelíteni a Budapestről induló napi 2 járattal. A menetidő kb. 6 órát vesz igénybe és választhatunk a nappali és az éjszakai buszozás között. A legtöbb tátrai szálláshely gyalogosan is elérhető a buszállomásról, de a helyi kisvasút használatával még több szállás válik elérhetővé.
A síbuszokra jegyet itt lehet foglalni: https://www.cartoureurope.hu/kapcsolat
egy napos buszos utazas szlovakia1
A téli sportokat űzők a fentieken kívül Poprádra, Ždiarba és Rózsahegyre (Ružomberok) is eljuthatnak, de ezeken a helyeken a megállóhelyek nem sípálya közeliek. A sok helyet elfoglaló sportfelszerelések szállítására is van lehetőség a buszokon, de ezt külön kell egyeztetni a foglaláskor. Azok pedig akik nem akarnak bajlódni a sífelszerelések szállításával, vagy nincs nekik saját felszerelésük, igénybe tudják venni a szlovák sípályáknál található kölcsönzők korszerű és jól karbantartott bakancs, síléc és snowboard választékát.
 
TIPP: Senki se induljon útnak megfelelő síbiztosítás nélkül!
 

 

Hirdetés

Cikkek Szlovákiáról

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben