Donovaly sokkal élvezetesebb síterep mint azt sokan gondolják…

 
A Budapestről alig több mint két és fél órányi autóútra festői környezetben található Donovaly sípályái a magyar sízők körében nagy népszerűségnek örvendenek. A korszerű szlovák sí központ 11 km-nyi  két részre felosztott sípályáit összesen 16 lift szolgálja ki, melyek a fejlesztéseknek köszönhetően zökkenőmentesen, szinte sorban állás nélkül szállítják a sízőket és snowboardosokat. A hófödte hegycsúcsok által körülvett völgyben épült hangulatos Donovaly sípályák kezdőtől a haladókig kínálnak remek sport lehetőségeket.
 
Helyben akár még magyar nyelvű síoktatás is rendelhető, ha valaki nem akar bajlódni a felszereléseivel, nem kell aggódnia. A helyi síkölcsönzők korszerű, modern modellekkel várják a vendégeket.

donovaly sicentrum Donovaly nagy előnye, hogy már viszonylag kevés természetes hó mellett is jól lehet itt síelni, persze a pályákat ettől függetlenül is rendszeresen hóágyúzzák ha azt a hőmérséklet lehetővé teszi. A sok téli rendezvény, hangulatos vendéglátó helyek és egy esténként is megvilágított sípálya segít változatossá tenni az itt eltöltött napokat.
 
Hétvégenként akár a nem sízők is igénybe vehetik a Budapestről közlekedő Donovaly sí busz járatokat, hisz lehet itt sétálgatni, szánkózni, és levegőzni is.
 
Fontos tudni, hogy a síbusszal érkezőknek komoly engedménnyel kínálják a síbérleteket is.

 Utazási Tipp  
    Donovaly 1 napos buszos síelés


Az utóbbi néhány évben Donovaly szinte minden pályaszállása megújult, legyen szó szállodákról, panziókról, vagy akár apartmanos szállásokról. Ha több napot töltünk Donovalyban, érdekes lehet kiruccanni és felkeresni a közeli sípályák valamelyikét… (Turecka, Sachticky, Skalka, Rózsahegy…)
 
Oda- vagy visszaútban javasloljuk néhány órára megállni és megcsodálni a magyar történelmi múlt emlékeit Zólyomban vagy Besztercebányán. Mindkét városban korszerű bevásárló központok is találhatók az út mellett, megkönnyítve az otthoniaknak szánt ajándékok megvásárlását.
 
VÉLEMÉNYEK DONOVALY KAPCSÁN:
A sok eltérő vélemény közül mi az alábbiakat tartjuk említésre méltónak:
 
  • remek ízű tradicionális ételek
  • megfizethető árak
  • jó minőségű helyi sörök, ( Topvar, Zlatý Bažant, Smädný Mních ) + Borovička - borókapálinka, Bošácka slivovica – szilvapálinka, Horec – enciángyökér pálinka
  • könnyű, olcsó és gyors megközelíthetőség
  • síbérlet kedvezmények a magyar sízőknek (15-20%)
  • nem mindenhol  beszélnek idegen nyelven
  • a vendéglátó helyeken több mosolygós arcot szeretnénk látni
  • a szlovák útszakaszra is ráférne némi fejlesztés

 

Hirdetés

Cikkek Szlovákiáról

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben