Karintia csodái - a Pyramidenkogel


Ha ausztriai utazáson gondolkozik az ember, érdemes előre számba vennie a kiváló lehetőségekkel bíró ugyanakkor nagy tradíciókkal is rendelkező Wörthi tavat is, mely három kultúrkör találkozási területén található. A tó környezetében nagyon sok érdekes és izgalmas program mellett remekül ki is lehet kapcsolódni. A látogatók előtti lehetőségek sora nagyon hosszú, fürödhetünk, hajózhatunk, de az aktív kikapcsolódást keresőket is jól kiépített kerékpárutak és túraútvonalak várják. Ezek közül a lehetőségek közül emelkedik ki a szó valódi és képletes értelmében is a híres Pyramydenkogel kilátó, ahonnét a magasból 360 fokos körpanorámában gyönyörködve lehet megszemlélni Ausztria egyik legszebb tavát és a változatos Karintia tájait.
 Utazási Tipp  
    A legjobb körutazások és szállásakciók Ausztriában

A Wörthi tó déli oldalán egy 850 méter magas hegyen található az építészeti remeknek is bátran nevezhető orsó alakú kilátó, melynek héjszerkezete fából készült. A jelenlegi épület már a harmadik kilátópont a fenyőerdővel borított hegy tetején. Az első épület mindössze 22 méter magas volt és 1950-68 között várta a látogatókat. A második, ufó állomáshoz hasonló vasbeton torony már 54 méter magasra nyúlt és 1968-2012-ig várta a nagyérdeműt. A jelenlegi Pyramidenkogel kilátótorony 2013. június 20-ra készült el és egész évben várja a látogatókat. A nyitva tartás a téli szezonon kívüli időszakban 9-től sötétedésig tart.

Pyramidenkogel 01
képek forrása: wikimedia.org

A toronyba való feljutás gyalogosan és felvonóval is lehetséges. A látogatójegy fejenként 11 euróba kerül, a bátrabbaknak extra lehetőség 4 Euróért, hogy egy hosszú fémcsúszdán lecsúszva jussanak vissza a bejárati szintre. Körös-körbe jól kidolgozott informatív tájékoztató táblák mutatják a panoráma nevezetes pontjait, miközben egyre magasabbra visz az út. Fentről varázslatosan szép a panoráma az Ausztria szlovéniai határát jelentő Karavankák csúcsaira, a Maria Wörthi-félszigetre, és a Schlangeninsel-szigetre. Szép látványt nyújtanak a tavat körbe ölelő hegyek és dombok. Még a sokak által szeretett Gerlitzen Alpei és Turracher Höhei síterepek lejtői, a tartományi székhely Klagenfurt és a felkapott elegáns tóparti üdülőhely Velden városának körvonalai is jól látszanak.  A hatalmas kilátótorony földszintjén egy ajándékbolt található. Az épület mellett korszerű játszótér várja a gyerekeket, továbbá megfelelő kapacitású parkoló a járműveket.
Pyramidenkogel 02
 

 

Hirdetés

Hirdetés

Cikkek Ausztriáról

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben