Klagenfurt am Wörthersee: életöröm az óváros és a Wörthi-tó között

 
Kedves és szép emlékekre tesz szert mindenki, aki Ausztria legdélebbi tartományának, Karintiának a fővárosát választja ki úti célként ebben az évben. A Budapestről autóval kb. 5 óra alatt egyszerűen elérhető Klagenfurt bővelkedik látnivalókban és tartalmas programlehetőségekben is.
Worthersee 01
 
Ha az ember harmonikusan szeretné kezdeni a napját, jól teszi, ha reggel sétál egyet a ködbe burkolózó Wörthi-tó partján. Kávézás után akár mindjárt vízre szállva kirándulhat is egyet a tavon közlekedő fehér színű kirándulóhajókkal a meseszép mariawörth-i templomhoz, vagy a tó másik végén található Velden városába. Ha viszont a parton maradna, nagy élményt jelent, a tóparthoz közel található világhírű Minimundust felkeresése, ahol a földkerekség híres épületeinek 1:25 arányban kicsinyített mását építették fel. Fel lehet keresni a klagenfurti Planetáriumot és a Hüllőállatkertet is a tóparti Európa Parkban, jó időben pedig szinte kötelező klagenfurti program a strandolás a város 3 strandjának egyikén. Ausztria riviérája, a Wörthi-tó - programok, látnivalók és érdekességek
 
TIPP: Érdemes a látogatást napnyugtához időzíteni, csodálatos látványt nyújt a lenyugvó nap

 Utazási Tipp  
    Ausztriai körutazások, ausztriai szállások a legjobb áron

Klagenfurt óvárosa:
 
A legjobb, ha a híres, sárkányt ábrázoló 1593-ban készült Lindwurmbrunnennél (sárkánykútnál) kezdjük el rejtélyes múltú karintiai főváros bejárását a Neuer Platztól kiindulva. A kút és a sárkánnyal szemben álló Herkules szobor Klagenfurt alapításának legendájára emlékeztetnek. Szintén fontos látnivaló a közeli Mária-Terézia szobor, melyet 1873-ban adtak át valamint a klasszicista stílusban emelt Városháza. Az óvárosi séta sok szép 17-19. századi épület között vezet el az elegáns üzletekkel körülvett autómentes Alter Platzra, a helyiek kedvenc találkozó helyére. A városnézés során mindenhol érződik Klagenfurt egykori gazdagsága. Feltétlenül érdekes megnézni a reneszánsz stílusban épült kéttornyú Landhaust (Tartományi házat) és a csodálatos freskóiról híres Stadtpfarrkirchét (Városi plébániatemplom).
klagenfurt 011

Rendezvények, Múzeumok:
 
Egész évben változatos rendezvények és bemutatók zajlanak Klagenfurtban és a Wörthi-tó körül. Az Ironman, a triatlon és a maratoni futó versenyeken túl irodalmi találkozók, színházi előadások, testfestő világbajnokság, és zenei rendezvények várják a látogatókat. Ausztria egyik legszebb adventi vásárát is Klagenfurtban tartják.
 

 

Hirdetés

Hirdetés

Cikkek Ausztriáról

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben