Csodás tavak Skóciában

 
  • Íme a méltán hírhedt-rettegett tó, ami köré megannyi legenda és történet szövődött: Loch Ness. Érdekesség, hogy ez az északi ország második legmélyebb tava, ahol a történetek szerint él a Nessie névre hallgató szörny. A tó körüli vendéglátás elég erősen a szörnyre építkezik, rengeteg történetet megismerhetünk a helyiektől, lehet szörnyes plüsst, pólót és képet is venni. Egy kis szerencsével az egyszeri utazó is megláthatja…

 Utazási Tipp  
   

  • Loch Maree egy kicsit már nyugodtabb és idillibb, a festői tó felületén 65 sziget található. A helyiek elbeszélései alapján itt is megismerkedhetünk egy szörnnyel, aminek a neve a muc-sheilch. A teremtmény egy angolna lehet, bár a történetek alapján 10 méter hosszú és rendkívül falánk. A Maree szigeten egy kápolnával és egy temetővel is meg lehet ismerkedni.
  • A következő tó elsősorban azoknak lehet érdekes, akik űznek valamilyen vízi sportot: ismerjék meg Loch Lomondot. A Brit-szigetek legnagyobb szigete, az Inxhmurrin is a tó látnivalója. A sziget 39 km hosszú, és két skót tájat választanak el, a felvidéket és az alföldet. Rengeteg népdal íródott a helyről, legfőképpen szerelmes jellegűek, amik arról szólnak, hogy a pár tagjai sosem fognak többet találkozni.


csodas tavak skocia1

  • A Harry Potter rajongóknak a Loch Shiel ismerős lehet, ugyanis a filmekben ez a roxforti Fekete tó. A festői víztömeg a hegyek között szinte kanyarog. Egy méltán híres történelmi esemény is kötődik hozzá: 1410-ben a skót hadsereg győzelmet aratott az ellenséges szándékkal, a szigetekre érkezett norvégok felett.


 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben