Loch Ness titkai – Látogatás Nessie-nél

 
Loch Ness egy olyan legendás hely Skóciában, melynek története mindig is tele volt mítoszokkal. Minden évben több ezer ember látogat el a Skót Felföld második legnagyobb tavához azzal a céllal, hogy megismerkedjen a festői Loch Ness tóval és a Nessie-ről szóló mítosszal.
loch ness 01

Ivernesstől 16 kilométerre délnyugatra meredek hegyfalak között található a népszerű attrakciónak számító Loch Ness. Ha a Skóciában járunk, Glasgow-ból az A82-es úton kell Fort William és Inverness felé haladni. Invernessből, a Felföld fővárosa Drumnadrochit fél óra alatt érhető el autóval vagy a 917-es és a 919-es autóbusszal (a buszjegy 4-8 €).
 
Cartour tipp:
Ha valaki nem társasutazással keresi fel Loch Nesst, foglaljon jóval előtte szállást a környékent, mert nagyon sokan szeretnének a tó környékén megszállni
 
Loch Ness történelme
 
A Skót Felföld Loch Lomond utáni második legnagyobb tava a Loch Ness, melyet a földlemezek tektonikus mozgása hozott létre. Kb. 12.000 évvel ezelőtt még összeköttetésben állt a tengerrel, de a környezet felemelkedésével ez a kapcsolat fokozatosan megszűnt. A Loch Ness tó édesvizű, 34 kilométer hosszú, a legnagyobb szélessége 1,5 kilométer, a legnagyobb mélysége 230 méter. Vize mélykék, majdnem fekete színű. A tónál tett látogatás misztikus hatását tovább erősíti a víz felett lebegő ködfüggöny, mely a hideg 6-7 fokos víznek köszönhető.
 Utazási Tipp  
    Utazások Skóciába

Nessie:
 
Első alkalommal egy ír pap Saint Columba észlelte a szörnyet 565-ben, amit egy 10-15 méteres hosszú nyakú tengeri hüllőnek írtak le. Azután sokáig senki sem foglalkozott az észlelésekkel, pedig többen is beszámoltak hasonló élményeikről. Világhíre csak a 20. században kezdődött el, amikor is egy londoni sebész RK Wilson lefotózta, és a fényképe bejárta az akkori világsajtót. A skótok hamar megszerették a rejtélyes lényt, és megtiltották, hogy bárki vadásszon rá. Számos kutatás és megfigyelés igyekezett azóta megfejteni a misztikus lény titkát, de mindmáig eredménytelenek voltak az erőfeszítéseik. A modern tudomány már a vízben található DNS-ek elemzésével is megpróbál fényt deríteni a rejtélyre.
 
 
Látogatóközpont: Drumnadrochit központjában nyitottak egy tematikus múzeumot, ahol interaktív módon 7 zónában mutatják be a hely történelmét és az eddigi kutatásokat is. A központ 9.30-17.00-ig fogad látogatókat. A belépő ára felnőtteknek kb. 8, gyermekeknek kb. 6 €/fő.
loch ness 02

Urquhart vára
 
Loch Ness meglátogatását érdemes lesz összekötni a dombos vidéken a 13. században épült Urquart várának a felkeresésével, mely a környék legnagyobb várromjai közé tartozik. A látogatók áprilistól szeptemberig 9.30-17.15-ig nézhetik meg a kiállítást ami bepillantást nyújt a múlt világába.
 

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben