Az 5 legszebb magyar vízesés

 
Fátyol-vízesés (Bükk)
 
Magyarország egyik leghíresebb vízesése az év bármilyen szakaszában ideális célpont lehet, hisz legyen jó vagy rossz idő, a hely ugyanolyan gyönyörű a maga módján. Tavasszal a rügyező növények mellett, nyáron a rekkentő hőségben, ősszel a sárga fák között, télen pedig a csillogó víz előtt. A vízesés egyébéként a Szaljka-völgy talán legnépszerűbb látnivalója. A látványosan folyó víztömeg összesen 19 méteren és 28 lépcsőfokon keresztül csobog. A Bükk sok más látnivalóval is szolgál nekünk, ha ott járunk, érdemes kipróbálni még a kisvasutat, vagy megnézni a híres pisztrángos tavakat. A környéken található még az Istállós-kői barlang, ahol őskori leleteket is találtak. (Ha bővebben szeretne tájékozódni a Bükkről, akkor azt ide kattintva megteheti)
 
fatyol vizeses
forrás: wikimedia.org

Lillafüredi-vízesés (Bükk)
 
Szintén a Bükkben található Magyarország legmagasabban fekvő vízesése, Miskolc és azon belül Lillafüred közvetlen szomszédságában. A vízesés 20 méteres magasságban található, és a Szinva-patak a táplálja. Ezt még régebben egy épület építése közben kénytelenek voltak eltéríteni, eredetileg a Hámori-tóba folyt, ám a patak útvonalának a megváltozásával kialakult egy mesterséges vízesés, amit ma már Lillafüreden lehet megtekinteni. A patak lefelé csobogó vékony vízfátyla mögött az Anna-barlang található, amire szintén érdemes időt szánni.
 
lilafuredi vizeses
forrás: wikimedia.org

Dömörkapu (Visegrádi-hegység)
 
Szentendre közelében található ez a jól kiépített, különösen családoknak ajánlott turistaútvonal, aminek a végén a Dömörkapu található. A túra során találkozhatunk fahidakkal, barlangokkal és különböző kisebb patakforrásokkal. Kicsit alacsonyabban fekszik, mint az eddig említettek a listán, de ettől függetlenül igen látványos a 7 méter magasan fekvő vízesés. A környéken más turista látványosságokat is ajánlatos lehet meglátogatni, többek között ilyen a Holdvirág-árok, a Vasas-szakadék és a Lajos-forrás.
 
domorkapu
forrás: attilaunokai.net

Ilona-völgyi vízesés (Mátra)
 
Magyarország legmagasabb természetes vízesése 10 méteres magasságból tart alá a mélynek, Parádfürdőn. A vízzuhatag közelében található a Sándor rét, és innen a legajánlatosabb szemügyre venni ezt a csodás természeti jelentséget. A zuhatag önmagában is csodás a szemnek, de akik a megduzzadt vízesést szeretnék látni, azoknak érdemes csapadék után meglátogatni az Ilona-völgyi vízesést. Itt is található túraútvonal, amit érdemes végigjárni, hisz így még több érdekességét fedezhetjük fel a tájnak.
 
ilona volgyi vizeses
forrás: wikimedia.org

Ördögmalom-vízesés (Visegrádi-hegység)
 
Bár Visegrád elsősorban fellegváráról híres, a környéken található természetet sem szabad felfedezetlenül hagyni. A településtől 2,5 km-re található a 25 méter magas Ördögmalom-vízesés, ami sok embert elvarázsolhat. A hosszú évszázadok alatt a víz utat tört magának, így legömbölyítette a köveket, és így vált a hely igazán csodálatossá.
 
 ordogmalom vizeses
forrás: wikimedia.org
 

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben