A hét legjobb portugál strand


Vila Praia da Ancora – Costa Verde

A legészakibb portugál tartományban, Minhoban húzódik ez a partszakasz Portótól egészen a spanyol határig. A strand elsősorban a szörfösök körében népszerű, ugyanis vannak olyan részei, ahol nagyobbak a hullámok. A kezdők és a haladók egyaránt megtalálják a nekik megfelelő helyet.
portugal strand 01
forrás: facebook.com

Adraga és Baleal – Costa Brava

A Porto és Lisszabon közti területen két fajta tenger jellemzi – van a vad és a csendesebb attól függően, hogy kinek milyen elvérésai vannak. A szörfösöknek mindenképpen az Adraga a jobb választás, hiszen ezen a szakaszon erősek a hullámok, míg Baleal a családias, csendes kikapcsolódást kedvelőknek lehet tökéletes úti cél.
portugal strand 02

Estoril és Cascais – Costa de Lisboa

Lisszabon mellett található ez a zsúfolt partszakasz, ahol egymás hegyén hátán vannak a különböző strandok. Sokan a túlzsúfoltság elől egy közeli kisvárosba, Estorilba menekülnek, ahol jóval jobb a helyzet, hiszen a közelben található egy viszonylag ismeretlen, de ugyanolyan minőségű strand, a Cascais. A kevésbé látogatott strandok elsősorban a családok közt népszerűek.
portugal strand 03

Praia de Caparica – Costa de Lisboa

A Lisszabontól délre fekvő strandok nyugodt vízzel, kilométereken elterülő homokos partokkal rendelkeznek. Viszont nyáron a városlakók teljesen ellepik ezt a vidéket, így a túlzsúfoltság garantált. Rengeteg az étterem és a bár is, ahol szintúgy általában a teltház a jellemző.
portugal strand 04

Praia da Rocha – Algavre

Algavre régió egy tipikus turistacélpont, ami minden utazási iroda szórólapján bérelt helyet kap, csendes öblei, tiszta vize, homokos partjai és sziklákba vájt barlangjai miatt. Az itt található legszebb strand a Praia da Rocha, amit a hatalmas tömeg ellenére is érdemes meglátogatni, ugyanis a parti sziklák itt a legszebbek.
portugal strand 05

Porto Santo

A Madeirától 75 kilométerre fekvő strand 9 kilométer hosszan terül el arany színű homokjával. A település viszont nem a jól megszokott formájában város, csak egy maréknyi hotel jelzi a turisták jelenlétét. Madeira, a fák szigete

porto santo

Santa Maria – Azori-szigetek

Az Azori-szigetcsoport legdélebbi tagja Santa Maria, amelynek a két legjobb strandja Praia Formosa és Sao Lourenco. A szigeten nyáron is kellemes az idő, 23-25 fok van. Rengeteg program várja a látogatókat.

portugal strand 06

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben