A 10 legszebb hely Jordániában


Madaba

Madaba egy olyan kisváros, amely elsősorban a történelem kedvelőinek lehet tökéletes hely, ugyanis rendelkezik egy rendkívül értékes érdekességgel. A Madaba Térkép, ami a 6. századból maradt ránk Jeruzsálemet és az egyéb szent helyeket ábrázolja a Szentföldön. A térképre Szent György templomában találtak rá, és ha esetleg ennek az eredete érdekelne minket, akkor érdemes lehet ellátogatni a Madaba Régészeti Parkba és a Madaba Múzeumba.

A területet a turisták azért szeretik, mert hihetetlenül változatos és túrázható. Dana egy, a 15. században virágzó falu, aminek a kis részét mára felújították a mostani igényeknek megfelelően. Ha felmegyünk a magasabb dombokra, akkor onnan gyönyörű kilátás tárul a szemünk elé.
 Utazási Tipp  
    Legjobb utazások Jordániába

Akaba

Jordánia nem rendelkezik túl sok vízparttal. Az egyik a Holt-tenger, a másik pedig itt, az ország egyetlen kikötővárosának közelében található. A város építészetében egyszerre keveredik a régi idők építészete és a modern éra, így a városon belül vannak elég éles váltások az épületek stílusa között.
akaba 02

Al-Karak

A város különlegessége, hogy található itt egy erőd, és az, hogy a község túlnyomó többsége a keresztény hitgyülekezet tagja. A jelenlegi Citadella régebben egy Keresztes erődként működött, ami akkor vesztette el eredeti funkcióját, amikor lerombolták a várat. A jelenlegi állapot egy jelentős restauráció következménye.


Ammán

A jordán főváros ez, és egyben a kulturális és gazdasági központ is. A Római Birodalom idején is már lakott (sőt, fejlett település) volt, ennek állít emléket az amfiteátrum és a Nimfák szentélye. A Citadella a római isteneknek állít szent helyet, de ha felszólal a müezzin éneke, akkor is érdemes a környéken maradni.
amman 03

Sivatagi kastély

Ammántól keletre, a Keleti Sivatagban van egy kastélycsalád, amit még az Omajjádok építettek fel, részben temetkezési, részben pedig lakhelynek, hogy a viszontagságos sivatagi időjárást túlélhessék. Rengeteg érdekes és szép épületet csodálhatunk meg itt, egy nap akár hármat-négyet is, attól függ, mennyit időzünk egy kastélyban.
 Utazási Tipp  
    Legjobb utazások Jordániába

Holt-tenger

Ki ne halott volna arról a tengerről, ami annyira sós, hogy a víz felszínén tartja az embert? Ez egyébként a föld legalacsonyabb területe a bolygón, ami 430 méterrel fekszik a tengerszint alatt. A tenger mára kultikussá vált egyesek szemében, és azért hívják holtnak, mert a rendkívül magas sóstartalma miatt csak a legegyszerűbb életformák képesek megélni benne. A vallási szerepe is jelentős, ugyanis úgy tartják, hogy Keresztelő Szent János itt keresztelte meg Jézust. Látogatás a Holt-tengernél

holt tenger 04

Dzseras

Dzseras olyan, mint egy megkésett képeslap a görög-római időkből, hiszen annyi rom és műemlék található itt, hogy a bőség zavarában nehezen lehet dönteni, hogy mit is kéne először megnézni.


Rum vádi

Rum vádi egy völgy, amit a panorámája miatt látogatnak ennyien és Jordánia déli részén fekszik. Itt nincsenek települések, elvétve volt (van) egy-két nomád törzs, akik itt telepedtek meg. A hely jellegzetességei közé tartoznak a magas homokkő és gránit hegyek.
rum vadi 05

Petra

Petra egy olyan hely, ahová mindenképpen el kell látogatnunk, ha Jordániában járunk, ugyanis ez volt a Nabátai Királyság fővárosa, amit egy sziklafalba véstek és rengeteg érdekességgel várja a látogatókat.


 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben