Látogatás a Holt-tengernél - lebegés, kikapcsolódás, gyógyulás

 
Közel-Keleten Jordánia és Izrael határán, hazánktól 2200 km-re terül el. A föld legmélyebb pontja, a világtengerszint alatt 430 m mélységben rejti a természet egyedülálló kincseit. A rendkívül magas, 30-35%-os sótartalmú vizében nem élnek magasabb rendű élőlények. Partján nincsenek fák, nem zajonganak madarak, még a szél sem fúj. A környező hegyek időről időre eltűnnek, amikor a nyári forróság sófátyolba burkolja az egész Negev-sivatagot.
holt tenger 01

Egyedülálló gyógyító erejét már az ókorban felismerték, harcok dúltak az értékes terület megszerzéséért, ókori uralkodók, mint Kleopátra, Sába királynője, palotát emeltek a Holt-tenger partján és élvezték a fürdőzést. Híre a világ minden részébe eljutott, hiszen ki ne látott volna képeket a víz felszínén lebegő fürdőzőkről. Évente százezrek keresik fel ezt a különleges tájat a világ minden részéből a gyógyulás, szépülés reményében.
 
A Holt-tenger a szépség és egészség forrása, vizében kétmillió év alatt
 
25 féle ásványi anyag és nyomelem halmozódott fel, igen nagy mennyiségben, és rendkívüli összetételben.

 Utazási Tipp  
    Utazások, szállások Izraelben

A Holt-tengeri ásványi sók jótékony hatásai

A holt-tengeri só, fekete iszap és ebből készült termékek igen gazdagok ezekben az elemekben, így a bőrön át a bőrsejtekbe, ízületekbe, és izmokba felszívódva fejtik ki hatásukat. „Magnézium: fontos a bőr strukturális és anyagcserét szabályozó elemei számára, az aktiváló enzimek segítségével a sejtek anyagcseréjét élénkíti. Hiányában gyorsabb a bőr öregedési folyamata.
 
  • Kálium: szerepet játszik ingerületvezetésben, és az izom összehúzódásában, segíti szabályozni az ozmózist, és a vízháztartást a bőrben és más szövetekben.
  • Kalcium: Nélkülözhetetlen a körmök, fogak és az egészséges csontozat kialakulásához. Fontos az anyagcsere folyamatokban, védekezésben, sérülések kezelésében, fertőzések megelőzésében. Erősíti a sejtek hártyáját, fontos az izomműködésben.
  • Nátrium és kloridok: a sejtek normális ozlotikus viszonyait alakítják ki, így a sejtek vízvisszatartását eredményezik. A sav-bázis egyensúly fenntartásában is szerepet játszik e két elem. A nátrium befolyással van az izmok aktiválásra.
  • Bromid: képes ellazítani az izmokat és idegeket, elősegíti a természetes megújító és védő folyamatokat. Gyógyítja a bőr rendellenességeit.
  • Jodid: normális anyagcsere fontos összetevője, a fejtek energiatermelődését szabályozó tiroxin hormon termelődéséhez is nélkülözhetetlen.” forrás: posorioderm

holt tenger 02

 Utazási Tipp  
    Utazások, szállások Izraelben

Szépítő hatás:
 
Hidratáló, ránctalanító, bőrkisimító, bőrpuhító, fiatalító
 
 
Gyógyító hatás:
 
  • Bőrbetegségek: pikkelysömör/psoriasis/, ekcéma, pattanásos bőr /akne/, allergiás bőrkiütések, napallergia kezelésére, érzékeny bőr ápolására kiváló.
  • Reumára, izületi kopásra: izületi gyulladás akut fázis utáni kezelésre is ajánlott.
  • Izomfájdalmakra: sportsérülésekre, izomhúzódásra is kiváló.
  • Légzőszervi problémáknál inhalálásra is kiváló a Holt-tenger klímája.
 

 

Tags:

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben