Toszkána termálfürdői - garantált a felfrissülés

 
Toszkána Olaszország legkedveltebb tartománya, de jól ismert mesés városai és festői tájai mellett termál régió is, amiről kevesen tudnak. Földalatti meleg vizű forrásainak köszönhetően Olaszországban Toszkána büszkélkedhet a legtöbb gyógyfürdővel. A feltörő források gyógyító hatású vizei rendkívül gazdagok oldott ásványi anyagokban. Hőmérsékletük 25 és 54 fok közötti. Olaszország híres a fürdőkultúrájáról, régóta használják Toszkána forrásait gyógyfürdőként, mert termál vizei számos jótékony tulajdonsággal rendelkeznek az emberi test számára.
 Utazási Tipp  
    Szállásfoglalás és körutazások Olaszországban

Gyógyfürdők Firenze tartományban
 
  • Firenze környékén található a Terme della Via Francigena. Szintén ott található a Gambassi Terme. Vizét a fürdés mellett ivókúraként is felhasználják. Különösen híres a Pillo víz, amely a föld alatt áramlik és 15 ° C hőmérsékleten szabadul fel.
  • Pistoia „A Montecatini Terme Olaszország egyik legnépszerűbb és leghíresebb úticélja, Aa Monsummano Terme-ben található Európa legnagyobb termálbarlangja, Grotta Giusti, amelyet néhány munkás véletlenül fedezett fel 1849-ben.

firenze telmarfurdo 01
kép forrása: youtube.com

  • Grossetoban található a Saturnia híres gyógyfürdője, a gyönyörű Mulino-vízesések melyekhez a világ minden tájáról érkeznek fürdő vendégek és fotósok.
  • Massa-Carraraban található az Equi fürdője, amelyet természetes környezet vesz körül, valamint a Villa Undulna legfiatalabb termálforrása, amelyet csak a 2000-es évek elején fedeztek fel.

firenze telmarfurdo 02

  • Siena körzetében Val d'Orcia-ban számos gyógyfürdő található: Bagni San Filippo (szabadfürdő és nagyon jellegzetesek a bálna alakú mészkőképződményei , ezért fehér bálnaként is szokták nevezni); Bagno Vignoni (belépési díj); Chianciano termálfürdői (máj- és gyomor-bélrendszeri betegségek kezelésére alkalmasak); kén- és brómban gazdag Montepulciano gyógyfürdők (reuma, légzőszervi vagy bőrproblémákban szenvedők számára); a Terme di Petriolo Montalcino-ban (víz 43 fok); San Casciano dei Bagni (42 termálforrásának köszönhetően ez az egyik leghíresebb úti cél. Európában a harmadik legnépszerűbb termál hely, ezen a területen két ingyenes fürdő is található).


  • Pisa térségében van a Casciana Terme-t és a San Giuliano Terme melyek a legnépszerűbb fürdő helyek. A tehetősebb utazók leginkább az 5 csillagos Bagni di Pisa-t választják.
  • Lucca körzetében található a Hotel & Terme Bagni di Lucca, mely Olaszország kis számú termálvizű barlangjainak egyike.
  • Livorno mellett természetes környezetben található a La Cerretta parasztházban a Terme di Sassetta, ahol a test mellett az elme is megpihen. A Venturina Terme-ben, a Campiglia Marittima falunál található a Calidario, melynek termálforrásait már az etruszkok és a rómaiak is jól ismerték.
  • +1 Elba szigetének is van gyógyfürdője: San Giovanniban, Potoferraio közelében.
 

 

Hirdetés

Hirdetés

Cikkek Olaszországról

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben