Szantorini legszebb látnivalói - Akrotiri, Thera, Fira

 
Szantorini az Égei-tengerben fekszik és egyebek mellett a közösségi média személyiségek Mekkájának tartják. A festői naplemente, a fehérre meszelt házak kontrasztja a türkiz színű tengerrel és a szokatlan sziklaformák együttese, meseszerű hátteret biztosítanak fotók készítéséhez. Hogy mely látnivalókat és kulturális helyszíneket nem érdemes kihagyni Szantorinin tett látogatásuk során, azt itt olvashatják.

 Tipp:  
    Szállás Szantorini

A kis világítótorony Akrotiriben
 
Szantorini déli csücskében, a kis Akrotiriben, egy olyan látnivaló várja önöket, amely kívül esik a turistáktól nyüzsgő helyszíneken, ez nem más, mint a kis világítótorony, Faros. Sajnos közvetlenül nem lehet bemenni a toronyba, de mindenesetre a történelmi torony elől, 110 méter magasból, a csillogó tengeren át egészen a lakatlan Aspronisi szigetig futhat a tekintetünk. Emellett a beérkező tengerjáró hajókra is érdemes egy pillantást vetni.
 
Kis tipp: Naplementekor, félreeső helye miatt, még kevesebb ember jár a világítótoronynál, így ideális helyszín lehet arra, hogy romantikusan érjen véget a Szantorinin töltött nap.

santorini
Ásatások az ókori városban, Thérában
 
Théra ókori városa 360 méter magasan a Mesa Vouno hegyen található. Betekintést enged Önöknek a kora Krisztus előtti századokba. Már rögtön a feltárt város elején láthatják az Agiois Stephanos templomot, amelyet az ókeresztény Bazilika maradványaira építettek. További romok, mint az Apollon Phythios templom vagy a Ptolemaiosz színház bemutatják az első településeket és az egykori életet Kelet-Szantoriniben. Az épületek és a maradványok a hegyek mészkövéből épültek fel. Szantorini festői épületeivel szemben Théra kissé sivár és fénytelen, de egy látogatást mindenképp megér.
 
Odajutás: A város egy szerpentines úton közelíthető meg Kamariból. Profitis Iliasból pedig gyalogosan is elérhető 90 perc alatt.
 
Katedrális Firában Egy pillantás Szantorini fővárosára és eláll a lélegzetük: a hófehér épületek, a zöld pálmák, a türkiz színű kupola tetők és a háttérben 300 méter magasan emelkedő fekete kráterperem együttes szín játéka tökéletes fénypontja a szigetnek. Egy táj, ahova remekül beilleszkedett a modern, görög-ortodox katedrális a magas kupolájával. Az 1956-os földrengés után közvetlenül a kráter peremnél építették újjá, és azóta is vonzza a látogatókat és emellett a sziget főváros, Fira jelképévé vált. A katedrális újjáépítését dokumentálták és a Megaro Gizi Múzeumban tekinthető meg.
 
Tipp: Csodálják meg a templomban található falfestményeket.

santorini hajok


 Tipp:  
    Szállás Szantorini

Naplemente Imerovigli-ben
 
Firából érhetik el a mellette lévő falut Imeroviglit, ugyanis a települések határai egybeolvadnak. 336 méterrel ez a legmagasabb pontja a görög szigetnek. Ellentétben a sziget fővárosával, itt kevés a turista, ami a helyet kifejezetten ideálissá varázsolja. Nem könnyű az út Imeroviglibe a sok és meredek lépcső miatt, emiatt erőre és kitartásra van szükség a megtételükhöz, mindenesetre vigyenek magukkal harapnivalót és elegendő vizet is. A fantasztikus kilátás azonban mindenért kárpótolja az ideérkezőket!
 
Hasonlóan az Akrotiriben található világítótoronyhoz, Imegrovigli is remek helyszín a naplemente megcsodálásához.
 
A Santozeum Múzeum
 
Sehol máshol nincs lehetőségük akkora gyűjteményét megtekinteni az Akrotiri ásatásokból előkerült rekonstruált falfestményeknek (kb. 40 darab), mint ebben a múzeumban. A Santozeum körbejárása kb. 45 percet vesz igénybe, és izgalmas betekintést nyújt a minószi időkbe.
 
Kiemelkedő darabja a kiállításnak a 2000 éves rekonstruált hajó kabin.
 
A belépőért a felnőttek 5 €-t, a diákok 3 €-t fizetnek, 12 éves kor alatt a belépés ingyenes.
 

 

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben