Split strandjai - Bačvice, Bene, Kašjuni, Trstenik, Žnjan

 
Bene:
Ez a strand a Marjan hegy északkeleti részén fekszik. A part részben homokos és sziklás, melyet fenyőerdő vesz körül. A parton számos étterem, játszótér található, valamint öltőzők és zuhanyzók állnak az idelátogatók rendelkezésére.
 
Az aktív kikapcsolódás kedvelői teniszezhetnek is itt.
 
Vagy gyalogosan vagy kizárólag a 12-es busszal közelíthető meg. A strand mellett a fogyatékkal élők számára kilalakított rész található, ahol egy lift segíti a tengerhez való lejutást.

strand split szoveg koze

A Kašjuni strand
a Marjan-hegy legnyugatibb völgye, a strand ideális gyermekes családoknak, amelynek mély öble van, a part aprókavicsos. A parton öltözők és kávézók vannak.

 
Bačvice:
„ Megyünk Bacvice-be“ halljuk sokszor a helyiektől... ez a város kultikus strandja, amit 1919-ben adtak át és amely a város hasonló nevő kerületéről kapta nevét.
 
Különlegessége, hogy gyakorlatilag a városközpontban, a kompkikötő közelében van, a part homokos és több mint tízezer ember befogadására alkalmas.
 
Itt játszák, akár télen is a „picigen“ labdajátékot. (hasonló mint a tollas, de ütő nélkül, tenyérrel ütik a labdát) A Bacvice minden korosztálynak ajánlott, éjszaka a város egyik legismertebb szórakozó, bulizós negyede.

 Utazási Tipp  
    Last minute szállás Splitben


Firule:
Nincs még olyan város mint Split aminek ilyen hosszú tengerparti sétánya lenne! A homokos partnak és a fák árnyékénak köszönhetően
 
a kisgyermekes családok kedvenc strandja.
 
Ez a városrész egyben tenisz központ és itt edzett Goran Ivanisevic is.
 
Trstenik:
A város keleti részén található, közvetlenül a Zenta és a Žnjan strandok mellett.
 
Az aprókavicsos partnak köszönhetően könnyű a tengerbe jutni.
 
A Hotel Radisson Blue strand nemrégiben felújított része exkluzív kezeléseket is kínál. A fenntartható fejlődésnek és vezetésnek köszönhetően a strand elnyerte a kék zászló kitüntetést.
 

Žnjan:
A strand a Trstenik strandtól nyugatra, a Duilovó-tól keletre található.
 
Számos étterem, bár, kávézó várja az idelátogatókat.


 

Hirdetés

Hirdetés

Cikkek Horvátországból

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben