Séta a fák felett - új turista csalogató Bachledova Dolinán

 
Szlovákia évről-évre próbálja elkápráztatni valami újdonsággal az országba látogató turistákat, vonzó úti céllá tenni az országot nem csak a téli sí szezonban, hanem nyáron is.

Bachledova dolina2

Ennek köszönhetően jött létre a ritkaság számba menő lombkorona tanösvény Bachledova Dolinán, ezzel is színesítve a környék adta kirándulási lehetőségeket. A tervek szerint télen-nyáron nyitva tartó látványossághoz a székes felvonóval juthatunk fel (kb. 15 perces út, közel 255 méteres szintkülönbséget megtéve); de természetesen a túrázás szerelmesei gyalog is megtehetik a felfelé vezető utat, elsősorban a Bachledka 1. számú sípálya nyomvonalán. A sétaútvonal lényege, hogy 24 méter magasan, a fenyvesek csúcsával szinte egy vonalban sétálhatunk az erdőben, átadva ezzel az erdei élményt többek között a mozgáskorlátozottak részére is, csodás rálátással a környékre, első sorban a Bélai-havasok csodás csúcsaira.
 
Út közben a család apraja-nagyját játékos ismeretterjesztő feladatok szórakoztatják szlovák, lengyel és angol nyelven. A tanösvény végén egy 32 méter magas kilátó torony vár a látogatókra, mely tovább fokozza a panoráma kilátás adta élményt. A kilátóba vezető utat folyamatos emelkedőként építették meg, így nem kell megijedni a ránk váró rengeteg lépcsőfoktól sem.


Ami az árakat illeti: akár felvonóval, akár gyalogosan közelítjük meg a tanösvény induló pontját, a jegyeket a felvonó alsó állomásánál tudjuk megváltani. A felnőtt jegy jelenleg 8 EUR/fő, a kedvezményes (gyermek 14 évig és a nyugdíjas) 6.5 EUR/fő. Ezen túl fizetendő a székes felvonó, amennyiben ezt az utat választjuk: ez oda-vissza felnőttek részére 7 EUR/fő, a gyermekeké 5.5 EUR. Bachledován az elmúlt években több jelentős fejlesztés is történt, a sípályáknál újabb és újabb felvonókat adnak át a színvonal növeléséért, bővítik a kiszolgálóegységeket, és ne feledkezzünk meg az egész évben üzemelő bobpályáról sem.  
 

 

Tags:

Hirdetés

Cikkek Szlovákiáról

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben