Malaga látnivalói - Picasso szülővárosa, Andalúzia csodája


Az Andalúziába való utazás első és talán legfontosabb szabálya az, hogy az indulás előtt mindenképpen keressünk magunknak valamilyen szállást, ugyanis a helyszínen erre nem lesz lehetőségünk. (Pontosabban lesz, de csak a megfizethetetlen helyeken, és ha mégis találnánk egy olyan helyet, ami megfelel a pénztárcánknak, az is drágább lenne, mivel nem előzetesen foglaltuk)
malaga 01


A reptérről a városba út esetében két forgatókönyv létezik: az, hogy taxit szerzünk, vagy hogy autót bérlünk. Az előbbit ajánljuk, mert a spanyol temperamentum jellemzően a vezetésben nyilvánul meg, a piros lámpa sok esetben csak dísznek van, szóval elég veszélyes lehet. A taxiban ezzel szemben nem kell törődni a forgalommal, a sofőrök ismerik a terepet.
 Utazási Tipp  
    Fedezzük fel Andalúzia csodáit

Ha mégis inkább autót kölcsönöznénk, akkor viszont a parkolásra érdemes odafigyelni – egy szabálysértésért 100-140 euróval is könnyebb lehet a pénztárcánk. Sárga szín jelöli, hogy hol nem szabad parkolni, a kék fizetős parkoló, míg a fehér az ingyenes. A parkolási módok közül a fizetőset ajánljuk – ez a legegyszerűbb és nem vészes az ára.
malaga 02

A történelmi belváros rengeteg embert le fog kötni – a római, a mór majd a keresztény uralom rajtahagyta a nyomát a városon, mindegyik időszak nyomait fel lehet fedezni az épületeken . Ha van olyan ember, aki egy idő után már unná a városnézést, az könnyedén találhat magának más elfoglaltságot is, ugyanis a belváros másik része a gasztronómiájáról híres. Az itt található római amfiteátrum és az 1950-ben feltárt színház is sok látogatót vonz, így ezekről sem érdemes lemaradni. A La-Manquita is a város egyik legszebb látnivalója, és a tengerparton fekvő botanikus kert is kihagyhatatlan látnivaló. Picasso például itt látott napvilágot, és az emlékére létrehozott Picasso Múzeum minden évben több ezer turistát vár a kiállításaira. 200 kiállított műalkotás kap itt helyet, ami a kerámiáktól kezdve a festményekig át mindent lefed.
malaga 03

Malaga egy saját fesztivállal is rendelkezik, ami a La Feria de Malaga, ami az egyik legfontosabb szent ünnep Spanyolországban. (Nem mellesleg 4 millió ember fordul meg ez alatt a nyolc nap alatt a városban)
 Utazási Tipp  
    Fedezzük fel Andalúzia csodáit

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben