La Gomera – a vidéki turizmus fellegvára

 
A nyár hivatalosan is beköszöntött így egyáltalán nem furcsa, ha már javában azon agyalsz, hogy idén hova is menj el nyaralni. A tengerpart már-már szinte evidens, ám ha valami igazán izgalmasra vágysz, akkor érdemes lehet a Kanári-szigetek felé venned az irányt. Ráadásul, ha élményekre, nyugalomra, energiára, de mégis békére vágysz, akkor számodra a telitalálat a szigetcsoport második legkisebb tagja La Gomera lesz.
 
Hogy miért? Máris megmutatjuk!

la gomera 01

 Utazási Tipp  
    Fuerteventura utazások, szállások

A béke szigete

La Gomera Kanári-szigetek egyik legkevésbé zsúfolt tagja, éppen ezért itt a legnagyobb a béke és a nyugalom. A Tenerife szigetétől látótávolságra lévő, nyugati irányban található kis szigetecske komppal és helyi repülőjárattal közelíthető meg, az ide érkezők pedig többnyire kirándulni, túrázni szoktak. Ha erre a szigetre látogatsz bár van lehetőséged a strandolásra, mégsem ez a jellemző, hiszen annyi a természeti szépség és csoda, hogy vétek volna azokat felfedezetlenül hagyni. Ilyen többek között a sziget központi helyén található Garajonay Nemzeti Park babérerdeje és vulkáni hegysége és persze a lélegzetelállító Los Organos bazaltorgonák.

la gomera 02

Lenyűgöző kilátás, helyi érdekességek

La Gomera kissé szokatlan topográfiával bír, ám ettől függetlenül rendkívül gyönyörű az egész táj. Erdői, völgyei, rálátás az óceánra mind-mind a célt szolgálják, hogy az odalátogató varázslatos élményben részesüljön. La Gomera egy kicsit olyan, mint egy hatalmas torta, ami különböző „ízű” szeletekből áll s a szeletek valójában mély szakadékok.
 
A sziget érdekessége az El Silbo, ami egyfajta füttynyelv és amivel a hasadékok között lehetőségünk adódik kommunikálni.
 
Bár az idősebb generáció használja aktívan, de a helyi iskolákban a mai napig tanítják, és az UNESCO felvette a szellemi örökségek tárába. La Gomera elképesztő természeti adottságai mellett arról is nevezetes, hogy annak idején még 1492-ben Kolumbusz itt járt mielőtt elindult volna történelmi nevezetességű útjára, majd pedig később 1493-ban ide is érkezett vissza.

la gomera 03

 Utazási Tipp  
    Gran Canaria utazások, szállások

Egészséges ételek paradicsoma

La Gomerara látogatva a természet bőségével találhatjuk szemben magukat, hiszen a völgyek garantálják a napsütést az árnyékolást és persze védelmet a szelek elől, így a gyümölcsök közül a banán, a mangó, a naspolya, az avokádó és különböző hüvelyesek és zöldségek is megteremnek itt, például a vizitorma. Éppen ezért egyáltalán nem meglepő, hogy a helyi ízeket nagyban befolyásolják és inspirálják ezek a finomságok, de nem szokatlan az sem, ha a sziget adta finomságokhoz steaket vagy kecskehúst szolgálnak fel. Bár Gomerán Teneriféhez vagy Gran Canariához hasonló üdülőhelyeket nem találunk, ám emiatt kárpótol bennünket a gasztronómiai élmény.

la gomera 04

Ha La Gomera akkor testmozgás

Ha La Gomerara látogatsz akkor szinte biztos, hogy fel kell majd fedezned a sziget romantikus erdeit, hiszen ezek adják az egész utazás alfáját és omegáját. A szigeten számos hosszúságú és nehézségű túraútvonal közül van lehetőséged válogatni, így akár edzettségi szintednek megfelelően tudod kiválasztani az utat. Ha pedig a strandot is meglátogatnád és akár szörfdeszkát ragadnál, akkor Gomerán ezt is megteheted, hiszen Hermigua-i Santa Catalina tengerparton biztos, hogy szuper hullámokat találsz majd.

la gomera 05

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben