Kubinska Hola, egy remek síterep a Magas-Tátra nyugati oldalán

 
A freeride terepektől a versenypályákig, a síiskoláktól a gyerekeknek szóló attrakciókig mindenki számára ideális lehetőségeket kínál az Árvai-Magura Mincol csúcs alatt elhelyezkedő szlovák síterep. Az egyik legnépszerűbb Szlovákiában található síterepet vonzóvá teszi még a közelsége is, ugyanis Budapesttől mindössze 265 km-nyi autóútra található.
 Utazási Tipp  
    Legjobb síszállások Szlovákiában

Azok, akik Kubinska Hola –t választják, nem fognak csalódni a minőségében. A síparadicsom 14 km-nyi lesiklópályával várja az érkezőket. 2 km kék, 10 km piros és 2 km fekete pálya áll a sízők és snowboardosok rendelkezésére. A pályákat 11 sílift szolgálja ki, 2 ülőszékes és 9 húzólift. A sícentrum mindössze 720 és 1396 m között fekszik, de köszönhetően a fekvésének és a hóágyúknak, a szezon száz napig is kitart.
 
Ahogy felér az ember a hegytetőre, egy igazi téli, havas mesevilág tárul a szeme elé.
 
A pályák jellemzően szélesek, így a tömeg eloszlik rajtuk. A napsütötte hegyoldalt a kezdő sízők is élvezhetik, a lankás kék pályák kiválóak tanulásra, gyakorlásra. A legkisebbek számára pedig külön tanulópályát alakítottak ki. Kifejezetten gyerekbaráttá teszi a helyet az is, hogy 6 éves kor alatt ingyenes a síbérlet. Családoknak, baráti társaságoknak kifejezetten előnyös is kehet kisebb síterepet választani úti célnak, ugyanis itt nem széled szét annyira a társaság, nem szakadunk el annyira egymástól, így közösen élvezhetjük a síelés örömeit tudásszinttől független.

kubinska 


Akik kihívást keresnének, esetleg egy kis adrenalinra vágynak, lehetőségük van a freeride síterepek egyedülálló szűzhavas lejtőit élvezni, illetve a hegyen található snowparkot kipróbálni Kubinska Hola lejtőin. A 400 m hosszúságú park különböző nehézségű ugratókat és egyéb attrakciókat tartogat a freestyle szerelmeseinek ebben a csodálatos havas környezetben.
 
A hegyen az egyre népszerűbbé váló sífutásra is van lehetőségünk, 10 km-nyi pályát hoztak létre a helyiek a sífutás híveinek számára.
 
Szállás terén is van lehetőségünk válogatni, 3-4 csillagos hotelek, illetve apartmanok, panziók várják az érkezőket. Mivel a síterep nem túl nagy, és nem egy tipikus turistaparadicsomról van szó, így az árak egészen elfogadhatóak szállás terén és a hegyen is. A hegyen több hütte is található, érdemes betérni valamelyikbe egy levesre, vagy egy kolbászra, esetleg egy meleg italra, majd kipihenten folytatni a csúszást.


Síelés után, aki egy kis kikapcsolódásra vágyna,
 
látogasson el a sípályáktól 6 km-re található,alsókubini élményfürdőbe. Szaunák, tepidárium, masszázsok, élménymedencék,csúszdák és pezsgőfürdővárja a kifáradt sízőket és snowboardosokat egy hosszú nap után.
 
Ha lehetőségünk van rá, pihenésünk alatt mindenképp látogassunk el ide egyszer.
 Utazási Tipp  
    Legjobb síszállások Szlovákiában

Összegezve tehát Kubinska Hola egy remek szlovák síterep, tanulásra, családdal kiváló választás. Profi sízők számára egy hosszabb időtartamú sízésre unalmas lehet a 14 km-nyi pálya, viszont más érv nem igazán szól ellene. Ha másért nem is, közelsége miatt mindenképp érdemes egyszer ellátogatni ide.  
 

 

Hirdetés

Cikkek Szlovákiáról

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben