Kiváló kutyabarát strandok Horvátországban

 
Ahogy világszerte, úgy Horvátországban is megváltozott az elmúlt évtizedek alatt az emberek hozzáállása a kutyákhoz, és be kell valljuk, hogy a kutyatulajdonosok sok esetben úgy döntenek egy nyaralási célpont mellett, hogy az házi kedvencüknek is megfelelő legyen! Az alábbi összeállítás egy ízelítő, ahol a kutya és gazdája egyaránt élvezheti a strandolás örömeit, természetesen az adott szabályok és etikett betartása mellet.
kutya strand horvatorszag


1. A Krk-sziget kutyaszemmel
 
Itt több olyan strand található, ahol a kutyákat is szívesen fogadják, közülük most kettőt emelnénk ki. Az egyik és talán a legismertebb, a Punta Silo. Silo város központjától 400 méterre a Neptun búvárközpontnál, a parkoló mellett a rendezett és jól felszerelt kavicsos parton a kutyák szabadon úszhatnak, fürödhetnek. E mellett még a Baskán található Vela Plaza is remek lehetőség a kutyusuknak. Az 1800 méter hosszú strandon a számos létesítmény mellett külön kijelölt rész van a négylábúaknak.
 
krk kutya strand
forrás: krkcroatia.net

 Utazási Tipp  
    Horvátország vár téged

2. Sörbár házi kedvencünk számára?
 
A Crikvenicán található Podvorska strand az egyik legismertebb és egyben az egyik legkedveltebb kutyabarát strand. Igazi kutyabarát hely, mert amellett hogy minden szolgáltatás biztosított, még bár is nyílt a számukra! A Montys Dog Beach Bar igazi kuriózum, ahol a négylábúak a kifejezetten a számukra készült fagyit, sört és egyéb rágcsálnivalót kóstolhatnak meg. Ne aggódjon kedves gazdi! A kellemes hangulatú bár tulajdonosai Önre is gondoltak! A kulináris élvezetek mellett számos játék is biztosított a kutyák számára, ami nemcsak őket de a gazdijukat is örömmel tölthet el. Biztosított továbbá napozóágy, napernyő, papucs stb.
 
Dog Beach Bar
forrás: facebook.com

3. Rovinjban kutyával?
 
A rovinji Lone öböl igazán nyugodt hely, ahol számos kellemes órát tölthetünk el kedvencünkkel. Itt található a Zlatni védett parkerdő, melynek egyik nagy előnye, hogy a városközponttól mindössze 15 percre található. A kutyák számára kiépített strandrész, a Kuvali öbölben illetve a Villa Rubinnál található.
 
zlatni rovinj kutya strand
forrás: Tim Ertl - flickr.com

 Utazási Tipp  
    Horvátország vár téged

4. Nagyon jól felszerelt strandok Splitben
 
Ha Splitben jár, akkor remek választás a Duilov strand, ahol akár egy egész napot is eltölthetünk. A strand igazán jól felszerelt: zuhanyzók, öltözők, sátrak, etető és itatótál stb. találhatóak. Jó tudni, hogy létezik úgynevezett hivatalos és nem hivatalos strand kategória a kutyák számára. Míg az úgynevezett „hivatalos” strandok jobban vagy kevesebbé jobban, de felszereltek, pl. van természetes árnyék vagy sátrak biztosítottak, a kutyusok szabadon járkálhatnak, illetve úszhatnak, addig a „nem hivatalos” strandon ezen felszerelések részben vagy teljesen hiányozhatnak illetve tiltott lehet a szabad séta és a fürdőzés is. A gazdáknak mindenképpen vigyázniuk kell arra, hogy házi kedvencük mások pihenését ne zavarja meg! Nagyon fontos hogy a nyári hőségben mindig biztosítva legyen a friss víz, és az esetleges váratlan helyzetek elkerülése végett a póráz használata is javasolt. A hivatalos kutyabarát strandokat táblával jelzik.
 
 

 

Hirdetés

Hirdetés

Cikkek Horvátországból

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben