Ijesztő helyek a világon - India, Brazília, Mexikó legérdekesebb helyszínei


Egy hasonló témájú cikket a BBc is készített, ahol első hellyel tüntették ki azt az indiai tavat, ami elsőre egy ártatlan gleccsertónak tűnik, de mélyen a vízfelszín alatt egy egész csontváz hadsereg várja az óvatlanokat. A tó 5000 méter magasan található és 1942-ben, egy olvadás során fedezték fel titkát, hogy rengeteg 1200 éves maradványnak ad otthont, amiknek a kilétét homály fedi. A sérülések okát a mai napig köd fedi, ugyanis csak feltételezni tudják a kutatók, hogy mi történt, a legvalószínűbb forgatókönyv szerint egy heves jégeső kaphatta el a tó körül szállást találó ember csoportot, akiknek a hullája aztán a tóba esett.

ijeszto helyek 01
 Utazási Tipp  
    Megszervezzük álmai
utazását!

Brazíliában található egy Kígyó-szigetnek nevezett elég hátborzongató hely, ahol minden négyzetméteren belefuthatunk egy kígyóba. Az arany lándzsakígyó mérge halálos, ha az egyik megmarna egy embert, akkor egy órán belehalna a sérülésébe. Különlegessége a helyi populációnak, hogy ez a faj csak itt található meg, és nem az emberek miatt, hanem mert a sziget az emelkedő tengerszint következtében elszakadt a mai Brazília területétől, ennek köszönhetően pedig eltérően fejlődtek, és a természet anya extra hatékony gyilkoló képességekkel áldotta meg őket, ugyanis a helyi madarakat egyetlen harapással azonnal meg tudnak ölni. Ezen okból kifolyólag a brazil kormány jobbnak látta lezárni az egész szigetet. Csak tudósok és helyi lakosok tehetik be a lábukat a helyre, és ők is csak különleges engedéllyel tehetik ezt, természetesen orvos társaságában. A sziget felfedezése után még pár évszázaddal ezelőtt jó ötletnek tűnt egy világítótornyot építeni a szigetre, amit egészen sokáig emberi személyzet működtetett, de azóta a haditengerészet inkább automatizálta a rendszert. A szigeten jelenleg csak kígyók és kutatók találhatóak – utóbbiak egy elkerített laboratóriumban, ahol a kígyók életét és mérgét tanulmányozzák.


ijeszto helyek 02
 
forrás: wikimedia.org

A mexikói Babák szigete a neve ellenére mindenkinek megfagyasztja a vért az ereiben, ugyanis a sziget majdnem minden helyén közel sem megnyugtató babák figyelik minden lépésünket, ezek ugyanis szét vannak szórva a sziget területén. A babák 1950-ben kerültek fel, amikor a sziget tulajdonosa a bábúkkal akart kedveskedni a szellemeknek, akiket azóta képzelni vélt, hogy a közelben egy lány a vízbe fulladt.
ijeszto helyek 03

Egy elhagyatott elmegyógyintézet Dél-Koreában, Gonjamiban. Rengeteg legenda kering róla a szóbeszédben is az interneten, az egyik ilyen ezek közül, hogy azért kellett bezárni a helyet, mivel a betegek egy különös betegségben sorra meghaltak. A másik népszerű teória ennek a továbbgondolása, miszerint az itt másvilágba kerülő embereik szellemei azóta is rettegésben tartják a helyet. A hely mindenesetre tényleg rémisztő, széteső berendezések, mocskos falak és rozsdásodó kerítések jellemzik. A valós ok a bezáratása mögött az volt, hogy nem tudták megoldani a szennyvízelvezetést az épületből, emiatt pedig nem kockáztathatták a páciensek épségét.
ijeszto helyek 04
forrás: wikimedia.org

Kutna Horá egy egészen átlagos cseh kisváros, egyetlen látnivalója a katolikus templom alá épített csontkamra, amire a pestisjárvány miatt megtelt temető telítettsége miatt volt szükség. A halottak egy részét ezután a csontkamrába temették, ahol összesen 40 ezer csontváz volt. A helyiek pedig úgy gondolták, hogy nincs jobb alkalom ízlésesen feldíszíteni csontokkal a kápolnát, ezért hozzá láttak ahhoz a maradandó munkához, ami a mai napig ámulatba ejti az ide tévedő embereket.
 Utazási Tipp  
   

ijeszto helyek 05
forrás: wikimedia.org

Vannak országok, amiknek a kultúrájában egyes állatokat vallási körül rajongás övez, elég csak az indiaiakra gondolni, és arra, hogy szent állat náluk a szarvasmarha. Ez a történet is Indiához tartozik, ugyanis a Karni Mata templomban isten által küldött vendégként gondolnak arra a 20 ezer patkányra, ami a templomukhoz szokott. Igazi rágcsáló luxusban van részük: bőségesen el vannak látva mindennel, bárhova felmászhatnak és a vendégeknek feltétlenül ügyelniük kell arra, hogy ne lépjenek a falánk rágcsálókra. Nem érdemes véletlenül sem megölni egyet, ugyanis az életéért aranyban kell fizetni. Természetes úton (vírusok, túlevés) miatt persze megdöglött pár, de mindig vannak újabbak. Az egészségügyi kockázatai viszont nagyon jelentősek.
ijeszto helyek 06
forrás: wikimedia.org

Ki ne szeretné látni a Pokol kapuját? Én mindenképpen (persze nem az eredeti értelemben vettet), és ehhez nem is kell másik világba utazni, mindössze Türkmenisztánba, ahol 1971-ben a szovjet tudósok földgáz lelőhelyeket kerestek a sivatagban, amikor olyan helyen kezdtek el fúrni, ahol rövidesen baleset történt. A fúrás beomlasztotta a földet és egy széles és mély kráter keletkezett, amiből folyamatosan ömlött kifelé a földgáz. A szovjet tudósok jó ötletnek gondolták meggyújtani a földgázt, mivel majd az égés úgyis felemészti ígfy a probléma is megoldódik. Nos ennél jobban nem is sülhetett volna ellenkezőbben a terv, ugyanis a Pokol kapujából származó földgáz azóta is bugyog elő a földből és a lassan 50 éve meggyújtott láng azóta is égésben tartja a krátert.

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben