Huacachina oázis - a homokdeszkázás paradicsomi helyszíne

 
Köztudott dolog, hogy bár az amerikai kontinens sok természeti csodáról híres, kevés oázissal rendelkezik. Ez legfőképp Afrikára jellemző, ahol hosszú évszázadokig jelentette az oázis az élet és a halál közti különbséget. Ezért egyedülálló ez a Peruban található természeti jelenség, amiért sokan Amerika Oázisának.
Huacachina 01


A tavat földalatti források táplálják, és a zöld fákkal tarkított terület egy olyan helyi mikroklímát alkot, ami a elkülönül  a környező száraz  vidék időjárásától. Földrajzilag Peru délebbi részén található, Ica megyében. A megye fővárosát, a szőlőtermesztés központjának számító Icát és Huacachinát egy 5 km hosszú  út köti össze, a falu csak így  közelíthető meg. A hely az Atacama sivatag  rejtett szegletében található és 100 méteres  homokdűnék határolják.
 Utazási Tipp  
    Legjobb utazások Peruba

 

Huacachina 1940 óta működik fürdőként is, és mind a helyiek, mind a turisták körében elképesztő népszerűségnek örvend. Ahogy teltek az évek, egyre több nyaraló, szálloda és panzió épült a Huacachina köré, bár a falu állandó népessége csak 115 fő. A hely elsősorban a hangulatáért és a környezeti tényezői miatt népszerű, de mára már a sivatag bejárása homokjáróval is egy kínálkozó lehetőséggé vált, a homokdeszkázással egyetemben.  A homokdeszkázás egyre népszerűbb sporttá vált az elmúlt években, Huacachinában  még VB-t is rendeztek itt belőle!
Huacachina 03

A legenda
 
Több legenda is kötődik a helyhez, amit legfőképpen az itt élők tudnak hitelesen előadni. A történet röviden annyi, hogy egy Huaca China nevű fiatal nő szerelmes kapcsolatot ápolt egy fess katonával, aki egy jelentős ütközet hőseként halt meg. A lány múltbéli kedvesével először egy csodás napraforgó mezőn találkozott, ahova a tragédia után is ment. Bánatában sírni kezdett ott, és szomorúsága oly hatalmas volt, hogy addig sírt, míg a könnyei egy is tavat nem formáltak. Másnap este egy arra járó fiatal harcos észrevette a tó mellett síró különös személyt. Sokáig figyelte őt, majd úgy határozott, hogy megkérdezi tőle, mi nyomja lelkét, miért sír ilyen keservesen. Amikor a harcos megmozdult, a lány rögtön észrevette és ijedtében a tó felé kezdett futni. A fiú úgy döntött, hogy a rejtélyes idegen nyomába ered. Mikor már-már karnyújtási távolság választotta el kettejüket, a lány hirtelen a tóba vetette magát. A mélység ott tartotta, nem akarta elengedni őt.
 
A legenda szerint annyi időt töltött a vízben, hogy szirénné változott, és mind a mai napig újholdkor előjön a mélyből, és megsiratja kedvesét.

 Utazási Tipp  
    Peru utazások

Huacachina 02

 

Tags: ,

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben