Horvátország legjobb strandjai

 
1185 sziget található a Horvát tengerparton. Éghajlati szempontból nézve változatos a klíma. Míg a belső vidékeken mérsékelt kontinentális, a hegyekben inkább hegyvidéki. A tengerparton mediterrán éghajlat van, ami lehetővé teszi, hogy a turisták egész nyáron jól érezzék magukat.
 
A part észak–dél irányban fokozatosan mélyül, átlagos mélysége 250 m, legmélyebb pontja 1330 m. Északon a mélysége 20-50 méter körüli.
 
A víz sótartalma 30%-on felüli északon és délen egyaránt. Beszélt nyelvek az országban a horvát, német, olasz, angol, szerb, magyar, orosz, de az utóbbi három csak néhol.

 Tipp  
    Utazások Horvátországba

Az ország fővárosa Zágráb, ám mégis legelőkelőbb városa Opatija, magyarul Abbázia. Jelentése apátság. Opatijában még a Monarchia idejében épülő villák, paloták is jelen vannak a mai napig. A városban rengeteg elegáns és exkluzív nyaralóhely van, tele van szubtrópusi növényzettel, pálmafákkal. Sok étterem, kávéház és cukrászda található ott. A városban élőknek fontos a boldogság, vidámság, jól öltözöttek és jó nyelvismeretekkel rendelkeznek. Ezen kívül a városban számos strand jött létre.
 
 • Kezdjük a Slatina stranddal, ami az Adria „gyöngyszeme” nevet viseli. Kiépített tengerbemenettel rendelkezik, betonozott, jó pár étterem, cukrászda található ott. Programokban sem hiányos, egészen éjszakába nyúlóan fejeződnek be a programok. Élményparkok is használatba vehetőek.
Ideális tengerpart a gyerekes családoknak.
 • A következő strand Iciciben található, ami egy üdülő település Opatija és Lovran között. Betonozott, néhány részen kavicsos. Több éve Kék Zászlós tengerpart. A strand területén van játszópark, élménycsúszdák, tehát szintén kisgyermekes családoknak is megfelelő.
 

strand horvatorszag


 • A harmadik a Peharovo strand. Kavicsos, tenger bemenetnél homokos, bérelhetőek a napágyak illetve napernyők. A hely mediterrán hangulatú. Szintén Kék Zászlós strand. Ezen a három strandon kívül még számos más strand is található Opatijában.
 
Következő állomásunk Medulin. Apró település, rengeteg fürdési lehetőséggel.
 
 • Bijec strand, homokos, a legtöbbet látogatott strand Medulinban, nagyon lassan mélyülő öbölben helyezkedik el.
 • Skrape, kevésbé ismert, inkább csak a helyi lakosok látogatják, partja enyhén sziklás, lankás. Sekély, homokos a strand.
 • Belvedere, több mint 1000km2 nagyságú, zuhanyzókkal felszerelt, vízbe lépcsők vezetnek bele. Ingyen WI-FI kapcsolat van a parton, ez a második legnépszerűbb strand Medulinban.

 Utazási Tipp  
    Utazások Horvátországba

Harmadik település Porec.
 
A Horvátországban lévő Kék Zászlós strandok 20%-a itt található.
 
 • Borik, Porec strandjai közül az egyik legjobban felszerelt. Hoteleket, éttermeket, csúszdákat és még számos szórakozási lehetőséget kínál.
 • Oliva - Szent Miklós sziget, hajó-taxival lehet ide eljutni, fenyő és tölgyfák árnyékában van, apró, kavicsos part.
 • Városi strand, majdnem másfél kilométer hosszú, mozgáskorlátozottaknak is ajánlott, kiépített szakasz van, ahol be tudnak menni ők is a vízbe.
 
Negyedik városunk Unmag, reneszánsz építészeti stílusokat fedezhetünk fel a városban. Kis, keskeny félszigetre épült.
 
 • Aurora strand, Unmgatól 2 kilométerre található, kibetonozott strand, napágyakkal, napernyőkkel felszerelt.
 • Kataro, hatalmas öbölben található, szintén kibetonozott, Kék Zászlós strand, napágyakkal, napernyőkkel, éttermekkel, szállodákkal felszerelt.
 
Utolsó állomásunk Dalmácia-Split legszebb strandja, ami az Aranyszarv nevet viseli, a világon a legszebb strand, óráról-órára változtatja az alakját, nagyon kavicsos, sekély vizű. Minden korosztálynak ideális.
 

 

Hirdetés

Hirdetés

Cikkek Horvátországból

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben