Davos, ahol a svájci táj megelevenedik


Davosban mindössze 13 ezren élnek, mégis, egy tipikusan olyan hely, ami szinte az összes világjárónak ideális helyszín: egyszerre lehet a hegyek között pihenni és társasági életet élni. A település a XIX. században kezdett el fejlődni, amikor Alexander Spengler a környék jótékony klímáját felismerve szanatóriumot építtetett a tuberkulózisos betegek számára. Amikor felépült a vasútvonal, akkor új fejezet kezdődött a kisváros életében – a betegek magukkal hozták hozzátartozóikat, így a befektetők hotelek és egyéb turisztikai intézmények beruházásába fogtak.


Thomas Mann is a davosi szanatóriumi látogatásai hatására írta meg a Varázshegy című világhírű regényét.

davos 01

A változatosság akkor is jellemző marad Davosra, amikor elmúlik a nyár, ugyanis télen is öt, ezer méter magas hegy várja a téli sportok szerelmeseit. A hegyek nyáron sem válnak a kisváros kárára, ugyanis kellemes klímával látják el azt, illetve a ködmentességről is gondoskodnak. A sztereotip Svájc konkrétan megelevenedik a szemünk előtt, az összes, fényképekből, képeslapokból látott táj teljes valójában köszön vissza ránk. Az alpesi legelők teheneivel, a nyugodt folyású kristálytiszta patakok, illetve a több ezer méter magas hegyek igazán varázslatos elegyet alkotnak, így szinte mindenkit magával ragad a hely.
 Utazási Tipp  
    Svájc legjobb utazásai
csak Önre várnak

A csúcsokat a legkönnyebben a hegyi vasúttal lehet bejárni, viszont aki a hagyományos módszerek preferálja, az természetesen minden akadály nélkül felhúzhatja a túrabakancsot és indulhat a messzeségbe. Vannak olyan járatok, ahol vannak panorámakocsik, így már útközben is csodálhatjuk a körülöttünk lévő tájat. A legjobb programok közé tartozik a siklórepülés is, amit a profik minden gond nélkül űzhetnek szabadon, míg a kezdők egy egy napos kurzuson ismerhetnek meg.

davos 02

A hegyeken nem lehet nem észrevenni az élénken csillogó davosi tavat, ami bár nyáron csak 20 fokra melegedik fel, ez itt teljesen elég. A part mentén létesítettek egy sportcentrumot is, ahol a vízi sportok űzői fognak elsősorban helyet találni maguknak - szörfözők, vitorlázók.

 

Tags: ,

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben