Az 5 top Pula környéki ajánlat kalandvágyóknak - hegyikerékpározás, futás és túrázás

 
A turizmus, a bor, az olívaolaj és a hajógyártás egyik isztriai központja. Utcáin a fiatalosság és egyben a klasszikus tenger melletti város nyugodtsága érezhető. Unja már a sablonos pihenési formákat, a strandolást, és inkább szeretné egy jó adag adrenalin hatását élvezni? Kapja fel sportcipőjét és próbálja ki az alábbi lehetőségek valamelyikét!
futas pula

 Utazási Tipp  
    Utazások, szállás Pula

Futás

Ha nyaralása alatt is szeretne formában maradni, akkor ezt itt könnyen megteheti. A Lungomare sétány ideális a futók számára, ahonnan csodás kilátás nyílik a tengerre, a hullámokra és a fenyőerdőkre, melyek árnyékában megpihenve hűsölhetnek is. Innen a naplemente és felkelte is különleges élmény.

Túrázás

Pula és környéke kiválóan alkalmas túrázásra is. A túravonalak többsége a tenger mellett, erdőkben, köves olívabogyó ültetvények mentén vezetnek, ezért a kirándulás során igazi betekintést nyerhetünk az Isztriai- félsziget változatos tájaiból. Az egyik talán legszebb és legvadregényesebb a Kamenjak,ahol több mint 500 különböző fajta növény található.
 
 
Hegyi kerékpározás

A kerékpár túrák tökéletes kiindulási pontja lehet Pula, hiszen a város számos pontján bérelhetünk biciklit. Indulás előtt alaposan tájékozódjon és mérje fel erőnlétét, hiszen könnyű, közepes vagy nehéz szintű útvonalak közül választhat. Hol ha nem az Isztrián vannak a legideálisabb feltételei a hegyi kerékpározásnak is. A kerékpáros barát Isztria igazán nagyszerű lehet a kerékpárosoknak.
hegyikerekparozas

Itt található Horvátország legjobban kiépített kerékpárút hálózata, melyek közül az alábbiakat ajánljuk ízelítőül:
 

A jó öreg Parenzana
De miért is a jó öreg elnevezés? 1902-1935 között a Porec és Triest között kígyózó vasútvonal három országot, Horvátországot, Szlovéniát és Olaszországot kötötte össze. Az egykori vasútvonalat követi a 80 km hosszú kerékpáros ösvény, ami hol a tengerparton hol pedig az Isztria belső területein fut, melynek köszönhetően az erre bringázók igazi élményekre tehetnek szert és számos települést fedezhetnek fel. Pl.: Grožnjana,Završja, és Motovuna ) Az útvonal tele van alagutakkal, kilátókkal, változatos növény és állatvilággal. Megpihenni és jókat enni a települések valamelyikén található konobákban lehet. Frissítőként kóstoljon meg egy igazi különlegességet a szarvasgomba fagylaltot!
 
 
Medulin Riviéra
Az ókori Medulinból indulva az Isztria déli részét fedezhetjük fel. Ezen az útvonalon a kerékpárosok a 2 km hosszú homokos strandot, a Vizula- félsziget völgyében meghúzódó római kori villák maradványait, illetve Medulin nyugati részén további római kori emlékeket csodálhatnak meg. Érdemes megkóstolni néhány halspecialistást az itt található ismert éttermek egyikében. Tovább haladba, az útvonal emelkedik és a Monte Kope- hoz érünk ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a környékre. Premantúrába érve a Kamenjak-fok környéke természetvédelmi terület, ahol sokszínű flóra is fauna található. A hegy túlsó végén a Fenoliga szigetecskén fekszik az 1846-ban épült világítótorony, melynek további érdekessége az itt megkövült dinoszaurusz lábnyom. Ez az útvonal kicsit kevesebb mint 52 km, de miden egyes métere csodálatos!
 
 
Közép- Isztria felfedezése
A 30 km-es útvonal az egész családnak izgalmat nyújt, a kerékpáros út mentén haladva az Iszrtriai- félsziget kisebb-nagyobb települései fedezhető fel. A másik lehetséges 20 km-es útvonal a Veli Joze, melynek mentén Motovuna település, a környék erdői és Kala fedezhető fel.

 Utazási Tipp  
    Utazások, szállás Pula

Labda játékok

A városban számos foci, röplabda és kosárpálya található. A tenisz kedvelői a már említett Lungomare sétánynál vagy a Verudela turisztikai központnál játszhatnak.
 
 
Adrenalin Park

Pula számos szórakoztató programot nyújt az idelátogatóknak, ezek közül a legújabb az Adrenalin Park, ami az egész család számára biztosít izgalmas kikapcsolódást. A Lungomare sétány végén található park 30 különböző élményelemmel, várja a kicsiket és a nagyokat. De ez nem minden! Próbálja ki a dróton röpködést! A 80 méter hosszú nagyobb drótkötél pálya mellett 3 kisebb garantálja, hogy kilépjünk a komfort zónánkból! A különböző nehézségű és magasságú élményelemek közül bárki megtalálhatja a neki leginkább megfelelőt, akár már négy éves kortól is.
 
kalandpark pula

 

Hirdetés

Booking.com

Hirdetés

Cikkek Horvátországból

Hirdetés

Hirdetés

© 2020 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001831
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben