Athén az európai kultúra bölcsője

 
Miért érdemes Athénba utazni?

A legtöbb magyar utazó egy napsütéses tengerparti nyaralásra, fantasztikus strandokra, és ínyencségeket kínáló tavernákra, vagy festői tájakra gondol, ha Görögországról esik szó. Ezzel az útajánlóval Görögország legimpozánsabb, egyben legnagyobb városának a 4 milliós Athének a legfőbb látnivalóihoz szeretnénk csábítani az utazóközönséget akár egy önálló hétvégére, akár egy nyaralást kiegészítő látogatásra van lehetősége. A következő írásunkban bemutatjuk milyen élmények és látnivalók várják az Athénba látogatókat.
athen szoveg kozott


Habár autóval és busszal is el lehet jutni Athénba, mégis a legegyszerűbb repülővel érkezni a fővárostól 27 km-re épült nemzetközi repülőtérre. Innét a legpraktikusabb metróval utazni a belvárosba. Az M3 –as vonalon ez kb. 50 percig tart és 1,5 Euróba kerül a jegy. Az x95 jelzésű buszt is választhatjuk ami valamelyest többe kerül, de aligha gyorsabb a dugók miatt, illetve taxizhatunk is 25-30 euróért.
 
A legjobb, ha előre lefoglaljuk a szálláshelyet és azt is jól eltervezzük, mi mindent szeretnénk felkeresni.
 
A városba érkezve érdemes egyből szálláshelyre utazni és a szoba elfoglalása után máris indulhatunk felfedező utunkra: Elsőként szinte minden vendég a városképet már több mint 2500 éve uraló egykori királyi rezidenciához az
 
Akropoliszhoz és a Parthenonhoz igyekszik.
 
A mintegy 150 méterrel a város fölé magasodó mészkőhegy 1986 óta része az UNESCO Világörökségének. Itt található a Parthenon, Athena Nike temploma és az Erechtheion is. Érdemes felkeresni a 2009-ben megnyílt Akropolisz Múzeumot is, ahol bemutatják az ókor emlékeit.

Az Akropolisz után a városnézést a központi Syntagma térnél érdemes folytatni ami a város szívének számít. Itt van a Görög Parlament épülete és a közelben található a 2004-es Olimpiai Stadion épülete és a mediterrán és szubtrópusi növényeket bemutató Nemzeti Kert is. Az Akropolisz lábánál található Plankan negyedben nagyszerűen lehet sétálgatni vagy vásárolni is. Itt van a környék fő bevásárló utcája az Odos Ermou is.

 Utazási Tipp  
    Utazások Athénba, akciók, last minute:

Ha valakit mélyebben érdekelnek a különböző ókori kultúrák emlékei, feltétlenül
 
látogasson el a Nemzeti Régészeti Múzeumba.
 
Ezen kívül fontos nevezetesség a Panatinaikosz stadionja, az Agora, a Bizánci Múzeum és a Pireuszi kikötő is.
athen szoveg kozott2 

Különleges élménnyel gazdagodhat mindenki, aki részt vesz a pireuszi kikötőből induló egésznapos hajókiránduláson. Porosz, Hydra és Aigina szigeteit felfedezve lehet bóklászni a hangulatos halászfaluk utcáin, a hajón pedig görög finomságokkal, zenével és tánccal szórakoztatják a közönséget.
 
Aki Athén felfedezése során az óváros kanyargós utcáin sétálva megéhezik, számos helyen megkóstolhatja a tipikus görög specialitásokat:
 
az eredeti gyrost, souvlakit a finom halételeket, borokat és kávékülönlegességeket.
 
A leghangulatosabb görög éttermeket a Plaka negyedben találhatják az utazók.

 Utazási Tipp  
    Utazások Athénba, akciók, last minute:

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben