Amit Zakynthos szigetén mindenképpen látni kell – a 7 legjobb tipp


Kevesen tudják, de a középkorban a görög szigetvilág jelentős része velencei uralom alatt állt, így Zakynthos is. A sziget déli része homokos tengerpart, a belseje felé haladva pedig a kopárságot folyamatosan felváltja a termékeny olíva ültetvények rengetege. A sziget múltjából kevés épület maradt fent, ugyanis jó négyszáz éven keresztül földrengések nehezítették meg a helyiek életét.
 Utazási Tipp  
    Csodás utazási ajánlatok
Zakynthos szigetén

Zákintosz város

A keleti parton fekszik a sziget egyik legnagyobb települése. A város várja a látogatókat hangulatos utcáival, pékségeivel, kávézóival és butikjaival. A legnépszerűbb helyszín egyértelműen az 1708 óta működő templom, az Agios Dionysios (ergo ez egy Dionüszosz, a bor, a mámor és a bizonyos fokú termékenység istenének felépített szentély), amit 1954-ben újítottak fel. A városban még érdekes a Bizánci Múzeum is, ami a Római birodalom utódállamának életébe kalauzolja el a látogatókat. Zakynthos – Meseszép görög sziget Velencei hatásokkal


Bochali

Ha a legjobb kilátást akarjuk a mediterrán városra és a türkizkék tengerre, akkor csak 2,5 kilométert kell megtenni Bochali városáig! Az egyik hegyoldalon egy romos velencei kastély várja az érdeklődőket, ahonnan tökéletes a panoráma a környező vidékekre.
Zakynthos 01


Navagio Beach

Ha nem is hallottál eddig a Navagio-öbölről, képet biztosan láttál már róla, ugyanis ez az egyik legjobban fotózott görög partszakasz. A strand egyik sajátossága, hogy csak hajóval közelíthető meg, de ennek ellenére így is rendkívül népszerű. Az öblöt színesíti az az 1981-es elsüllyedt csempészhajó, ami hajdanán a Panagiotis névre hallgatott.
mykonos header

Keri barlangok

A sziget másik jelentősebb városához közel, Kerí környékén találhatóak ezek a bámulatos barlangok. Saját hajóval a legegyszerűbb meglátogatni, de van lehetőség csoportos és egyéni túrákra is, ahol egy tárlatvezető fogja megismertetni velünk az érdekességeket. Másik lehetőség a túrára a búvárkodás, ami ugyanennyi izgalmat jelent a szigetet látogatóknak.


Kék barlangok

Az egyik legszebb természetes képződmény a szigeten szintén egy barlang, ami a sziget északi részén helyezkedik el. A barlangot természetesen itt is hajóval vagy búvárfelszereléssel lehet felfedezni. Érdekesség, hogy pár barlangban élnek mediterrán fókák is, akik barátságosak és játékosak.

Zakynthos 02
forrás: wkimedia.org

Zákinthos-i Nemzeti Tengeri Park, Laganas-öböl

Zákinthostól 8 kilométerre található a Laganasi öböl, aminek a népszerűsége két dologból fakad, a 9 kilométeres tengerpartjából és a teknőseiből. Rengeteg más halászfaluhoz hasonlóan Laganas is csak egy kisváros volt 20 éve, most pedig az egyik legpezsgőbb hely a szigeten. A sziget szimbólumai lettek a teknősök, akiknek a védelméért 1999-ben hozták létre a Nemzeti Tengeri Parkot.

Zakynthos 03

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben