Advent Zágrábban - koncertek, jégpálya és 220 platánfa

 
A tengerparti üdülőhelyek mellett a horvát főváros kissé hátrébb szorult az elmúlt évek alatt a vendégéjszakák számáról szóló híradásokban, miközben 2015-ben egymillió vendég érkezett ide. A város turizmusának kiemelkedő és legattraktívabb látnivalója az „Advent Zágrábban” eseménysorozat, ami először 2015-ben nyerte el a legjobb európai karácsonyi vásár címet megelőzve Bécset vagy Nünberget.
 
A horvátok méltán büszkék erre, hiszen ezt a címet az egymást követő három évben meg tudták ismételni!
 
A város - a jelentkezési szabályok miatt - idén nem tud újra pályázni ezen megtisztelő címért, de a szervezők garantálják, hogy most is sok különlegesség és újdonág várja az idelátogatókat.
zagrab advent01
forrás: adventzagreb.com


Hogy miért is olyan egyedi ez az esemény? Nézzük meg közelebbről!
 
 
1. Jégpálya
 
Kedveli a varázslatos pillanatokat, akkor látogasson el a Tomislav Király térre! Jó zenére szabadtéren korcsolyázhat, miközben különféle, gasztronómiai finomságok illata csábít el. A gyermekek mellett a felnőttek is megtalálhatják a számukra kedves kulturális látnivalót is. Esetleg ha fél vagy nem próbálta még ki a csúszás örömeit, akkor csak nyugi, kérje helyi oktatók segítségét!
 Utazási Tipp  
    Utazások Zágrábba

2. Zrinjevac park, Zágráb legszebb parkja
 
A hely, ahonnan minden elkezdődött… A 220 platánfa közt sétálni az év minden időszakában igen kellemes tevékenység, de a leginkább varázslatos pillanat, advent ideje! Több ezer égő világítja meg a parkot, a régi zenepavilon a szerelmesek és a karácsony előtti várakozás központi helye. Ha eszébe jut a családi karácsonyok hangulata, a nagyi süteményeinek és az egyéb finomságoknak az illata, akkor ez a hely ideális az Ön számára! Az itt felállított kis házikók, számos különleges vagy éppen elfelejtett gasztronómiai különlegességeket, vagy helyi kézművesek portékáit kínálják. A sült kolbász és a forralt bor mellett azoknak sem aggódniuk, akik meg szeretnék kóstolni az egyik helyi specialitást a struklit! A házikók hétköznap 12-23 óráig, hétvégén 10-23 óráig várják a látogatókat. A park koncertek színhelye is.
zagrab advent02forrás: adventzagreb.com

3. Fuliranje, a zene kedvelőinek
 
A karácsony előtti várakozás nem telhet el zene nélkül. A programsorozatot a Strossmayer téren, Zrinjevc és Tomislav király tér között rendezik meg. A mindig eredeti és jó hangulat most is garantált, kb. 80 előadót várnak ide! Vasárnaponként gyermekkórusok lépnek fel a klasszikus zene kedvelőinek örömére. A gyerekek nyitják meg a Mikulás Házat is, ahol a négylábúakat is szeretettel várják. A gurmandok is készüljenek! Kb. 40 étterem,-tengeri és kontinentális ételspecialitásokkal- várja őket!
 
 
4. Advent az Európa téren
 
A városközpontban, a belváros sétáló övezetében található tér az advent ideje alatt a fiatalok kedvelt találkozóhelyévé vált. Koncertek, rendezvények, kiállítások, európai városok bemutatói stb. teszik élénkké a teret. Ha fiatalnak érzi magát és kedveli a modern városi hangulatot, akkor Önnek itt a helye! A koncertek 20 órától kezdőnek, kivéve szerdát és a pénteket, ezen napokon 18 órától.
 Utazási Tipp  
    Utazások Zágrábba

5. Karácsonyi álom a város szívében
 
A Jellasic bán tér, a belváros gyalogos övezetének centruma mindig is fontos szerepet játszott a főváros és Horvátország életében. A tér központi fekvésének köszönhetően kedvelt találkozóhely. Az advent idején felállított házikókban nem csak karácsonyi gasztronómiai specialitásokat kóstolhatunk meg, hanem a nemzetközi konyhákból is kaphatunk egy kis ízelítőt. A karácsonyi zenék mellett számos jazz, pop, rock koncert várja az érdeklődőket.
 
A fenti helyszínek bemutatását ízelítőnek szántuk. A város további színterei számos színes és gazdag programokkal várja a vendégeket. Fedezze fel Ön is!

 

Hirdetés

Hirdetés

Cikkek Horvátországból

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben