A világ legnagyobb szobrai


1. A Rodina Mat 102 méterével magasodik Kijev fölé. A szobor azt a szimbólumot ábrázolja, amivel a második világháború alatt a szovjeteket ösztönözték a hadba vonulásra. A szobor 1981-re készült el, közvetlenül egy múzeum fölött található és 560 tonnát nyom.

rodina mat 01
forrás: facebok.com - forrás: youtube.com


2. Kínában, Yan és Huang császárnak építettek hatalmas szobrot, több, mint 20 éven keresztül, a munkálatok 2007-ben fejeződtek be. A császárok képmását egy hegybe vésték, ami miatt rengetegen hívják a területet a „Kínai Rushmore-hegynek”.

YanDiandHuangDi 02
forrás: twitter.com

 Utazási Tipp  
    Utazások Kínába

3. Guan Yin 108 méter magas szobra szintén Kínában található, a Hainan-szigeten. A szobor kétharmada a tenger felé néz, míg a maradék egyharmadon könnyedén meg lehet közelíteni azt. 2005-ben készült és 6 évnyi építkezés eredménye.

Guan Yin 03
forrás: flickr.com

4. Crstio-Rei szentélyét 1959-ben avatták fel, a Riói Megváltó Krisztus majdnem pontos másaként. A méretük is nagyjából megegyezik (28 méter), viszont ez egy 82 méter magas kőépítményen áll, ami szintén a szobor részét képzi, így lehet az egész 110 méteres. A szobor aljában kilátó üzemel, ahonnan be lehet látni Lisszabont.

Crstio Rei 04
forrás: flickr.com

5. Japánban magasodik az Ushiku Daibutsu, a maga 120 méteres magasságával. Az építését 1995-ben fejezték be, a látogatók pedig egy lifttel juthatnak fel a dobogóra, ahol kilátó várja őket.


Ushiku Daibutsu 05
forrás: wikimedia.org

 Utazási Tipp  
    Utazások Japánba

6. Myanmar közepén található a világ második legnagyobb szobra, a Laykyun Setkyar, ami 130 méterével tör felfelé az égbe. Alatta fekszik (szó szerint) a világ legnagyobb Buddha szobra, ami 1991 óta várja a látogatókat, a Laykyun Setkyart pedig csak ezután építették hozzá, 2008-ban.


Laykyun Setkyar
forrás: youtube.com

7. A világ legnagyobb szobra pedig a Tavaszi templom Buddha, az alatta található trónnal és épülettel teszi ki a 153 méteres magasságát.


Spring Temple Buddha 01
forrás: instagram.com

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben