A legszebb műemlékfürdők Magyarországon


1. A Széchenyi Gyógyfürdő Európa legnagyobb fürdőkomplexumai közé tartozik impozáns méreteivel. A fürdő vízét 1246 méteres mélységből nyerik ki (ez Budapest második legmélyebb kútja), aminek a hőmérséklete 76 fokos. A 21 medence közül mindenki ki tudja választani a neki legjobban megfelelőt, ehhez pedig wellness szolgáltatásokat is igénybe vehet.


muemlekfurdok 01

2. A Rudas Gyógyfürdő a török időkből maradt ránk, és a török medencék/építészeti tervek egy része ma is felfedezhető a fürdőben. A fürdő hat medencéből, három hőlégkabinból és két gőzfürdőből áll. A Rudas rendelkezik egy uszodával is, ami a 29 fokos hőmérsékletével Budapest legmelegebb úszómedencéje.


muemlekfurdok 02
forrás: rudasfurdo.hu

3. A XV. században felfedezett, gyógyító hatással bíró víz a Gellért Gyógyfürdő és Uszoda sajátja. A 20. század elején döntötték el, hogy fürdőt nyitnak a területen, amire 1918-ban került sor. Elsősorban krónikus betegségek kezelése miatt van ekkora népszerűsége, víze rengeteg tünetet enyhít.


muemlekfurdok 03

4. A margitszigeti Palatinus Strandfürdő volt fővárosunk első olyan strandja, ahol a szabadban lehetett kikapcsolódni. 1919 óta működik, akkor még csak három medencéje és egy Dunához kötött része volt. (A nagymedence volt akkoriban Európa legnagyobbja) 1937-ben átesett egy bővítésen, ekkor épült fel a központi öltöző és az azóta is népszerű hullámmedence. 2002-ben lett a nagymedence három részre osztva: úszó, élmény és strandmedencére, mindezt úgy, hogy egybefüggő vízfelületi hatást keltsen.


muemlekfurdok 04
forrás: palatinusstrand.hu

5. Hévíz – itt található a világ legnagyobb természetes termál-tava, amelynek ép az állat és növényvilága. A tó több ezer éves, a forrásbarlangján keresztül pedig több kisebb, ásványi anyagokban gazdag ág táplálja a tavat. A víz hőfoka nyáron a 37 fokot is elérheti, míg télen nem nagyon megy 24 fok alá. A tóban való fürdést a komplex fizioterápiás kezelések mellett reumatikus és mozgásszervi betegségek miatt is ajánlják. Az itt működő Szent András Reumakórház is javarészt ezzel foglalkozik. A csodás hévízi gyógyfürdő története és látnivalói


forrás: wikimedia.org

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben