A családos sízés paradicsoma, Kranjska Gora

 
Az olasz-osztrák-szlovén határhoz közel található, Budapesttől mindössze 550 km-nyire. 10 km kék, 8 km piros és 2 km fekete pálya várja az ideérkező sízőket és snowboardosokat.
 
A 800-1215 méter között elterülő síterepet 6 ülőszékes és 13 húzólift szolgálja ki.
 
A pályák karbantartására nagyon odafigyelnek a helyiek, a természetes hó mellett az összes pályát hóágyúzzák is.

 Utazási Tipp  
    Szállások Kranjska Gorán

Kranjska Gora a kezdő sízők, családok, gyerekek számára igazi síparadicsomnak számít. Rengeteg lankás, széles kék pálya várja a kezdő sízőket, így minden adott számukra biztonságos, hatékony és élményekkel teli tanulás folyamatához.
 
A helyiek barátságosak, a legkisebbeket sí óvoda, a fejlődni vágyó sízőket vagy snowboardosokat síiskola várja.


A legtöbb pálya ugyan nem túl bonyolult, de létrehoztak itt egy FIS pályát is, melyen minden évben nemzetközi síversenyt rendeznek. A pályák ugyan nem hosszúak, de ezek a meredekebb lejtők rutinosabb, tapasztaltabb sízők számára kitűnőek lehetnek.
 
A széles pályáknem csak a kezdőknek és gyerekeknek kedveznek, hanem a carvingozás és snowboardozás szerelmeseinek is.
 
Ha ez még nem lenne elég, akik egy kis adrenalinra vágynak, esetleg a freestyle hívei lennének, kipróbálhatják a szlovén síparadicsom snow parkját. A lenti pályák közül néhányat este kivilágítanak, így itt is lehetőségünk van kipróbálni és átélni az éjszakai sízés egyedi, különleges élményét. A hegyen található hütték pedig hozzátesznek az autentikus alpesi hangulathoz. A faluban lehetőségünk van számos pályaszállás közül választani, kiváló 3-4 csillagos szállodák és apartmanok várják a Kranjska Gorába utazókat. Akik egy kis szórakozásra vágynának egy hosszú, fárasztó nap után lehetőségük van rengeteg bár, étterem és szórakozóhely közül választani.
 
Ezen kívül pedig a szerencsénket is próbára tehetjük a helyi kaszinóban.
 
Érdekesség, hogy nem messze található a Planica, ami a világ egyik legnagyobb síugrósáncát tudhatja magáénak. Állandó állomása az éves Síugró Világkupának, amely rengeteg látogatót vonz a környékre.


Összegezve tehát Kranjska Gora tökéletes választás családoknak és baráti társaságoknak egyaránt. A kezdőktől a haladókig, családoktól baráti társaságokig, mindenki megtalálhatja itt a számára megfelelő kikapcsolódást.
 
Kezdőknek, középhaladóknak és családoknak bátran ajánlható ez a síparadicsom,
 
amelynek vonzereje egyértelműen a széles pályákban, a lankás lejtőkben, a napsütéses hegyoldalakban, a friss hegyi levegőben, a csodás környezetben és a gyerekbarát programokban rejlik.  

 

Hirdetés

Cikkek Szlovéniáról

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben