Zhangjiajie Nemzeti Erdő Park és a Bailong lift - nélküle az Avatar is másmilyen lenne

 
Hunan: Hunan Kína egyik délkeleti tartománya, a neve pedig az egyik közeli tóra utal, mivel annyit tesz, hogy „A Tungting-tótól délre”. Kína 10. legnagyobb tartománya 122 megyével és 70 000 000 lakossal rendelkezik, a fővárosa pedig Csangsa. A tartomány első említése az írott történelemben Kr. e. 350-ben történt, akkor még független államként, magas létszámú kínai kisebbséggel. A mai területét 1724-ben jelölték ki, majd egy évszázaddal később a túlnépesedettség fenyegette. A 19. századi összes kínai felkelés sújtotta a tartományt, csak a század vége felé nyerte vissza eredeti állapotát. Mao Ce-tung is itt született, aki a japánok ellen tevékenykedett a háború kitörése után. (A második világháborúban jelentős károk érték a tartományt, a japán hadsereg feldúlt mindent, és 1944-ben Csangsát is elfoglalták)

 Utazási Tipp  
    Kína legjobb utazásai

Zhangjiajie 01

A Zhangjiajie Nemzeti Erdő Park
 
1992-ben az UNESCO Világörökség részévé vált, ami a terület szépségét ismerve közel sem meglepő. Ez az elképesztő hely magas fáiról és lélegzetelállító kőoszlopairól híres, utóbbiból körülbelül 3000 található a park területén. A James Cameron által rendezett
 
Avatar című filmet az itteni táj ihlette Pandora megformálásában.
 
A Park változatos, az oszlopok között nagyobb szurdokok találhatóak, de többek között van itt jó pár folyó, és a látogatók örömére vízesések is tarkítják a táj egyébként is csodálatos látképét. Az erdő 4810 hektáron fekszik, és különleges állat-és növényfajok is megtalálhatóak benne. Az Park kiemelt látványosságai közé tartozik két természetes kőhíd, az egyik a Xianrenqias nevet viseli, ami magyarul annyit tesz, hogy „Halhatatlanok hídja”. Ez 100 méter magasan fekszik, és a 26 méteres hosszával egészen elképesztő látványt nyújt. A másik neves híd a Tianqiashengkong, magyarul a „Híd az égen”, ez jóval nagyobb a maga 40 méteres hosszával és 357 méteres magasságával. (Nem mellesleg ez a legmagasabb természetes híd a világon)
Zhangiajie 02

A Bailong felvonó
 
A Bailong egy a sok kültéri lift közül, de abban mégis kiemelkedik, hogy ez a legnehezebb, és 330 méteres magasságig viszi fel az odalátogatókat. A lift építését 1999-ben kezdték meg, és három évvel később, 2002-ben fejezték be. Nem hivatalos adatok szerint ez a lift rendelkezik a legnagyobb kapacitással a világon, illetve, hogy ez a leggyorsabb felvonó. (Utóbbiban lehet valami, a lift egy perc alatt felvisz a hegyre, míg ezt gyalog két és fél óráig tart) Különböző állatvédő szervezetek aggodalmukat fejezték ki a lift működésével kapcsolatban, de a hivatalos, üzemeltetői álláspont szerint ezek az aggodalmak megalapozatlanok.
 Utazási Tipp  
    Kína legjobb utazásai

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben