Vonattal a Balatonra


Reneszánszát éli a vasúti közlekedés, így egyre többen döntenek úgy, hogy vonattal utaznak a Balaton északi vagy déli partján lévő üdülőhelyekre. A hivatalos statisztikák szerint tavaly 1,6 millióan döntöttek a vasúti közlekedés mellett azok közül, akik a Balatonnál töltötték a nyaralásukat. Az előző évhez képest 120 ezerrel növekedett az utaslétszám.

vonattal a balcsira 01


A trendet felismerve úgy döntött a MÁV, hogy június közepe és augusztus vége között jelentős mértékben megnöveli a járatok számát és a közlekedő szerelvényeket is jórészt korszerűbb, légkondicionált szerelvényekre váltja melyeken kerékpárt is lehet szállítani, valamint kísérleti jelleggel étkezőkocsikat is forgalomba állítanak.


FÜRDŐS VONATOK:

Hétvégenként Budapest és Siófok között új járatpárt állítanak forgalomba, hogy ki tudják szolgálni a strandolókat és a hétvégére leruccanó fürdőzőket is. Ezek a szerelvények a Velencei tó és a Balaton partján lévő üdülőhelyeken is megállnak és nagyméretű kerékpár szállító kocsikkal közlekednek.
 Utazási Tipp  
    Last minute szállások a Balatonnál

KÉK HULLÁM VONATOK:

Kék hullám névre hallgatnak azok a kér óránként induló vonatok, amelyek Budapest és tapolca között közlekednek úgy, hogy útközben csak Kelenföldön és Székesfehérváron állnak meg, a Balatonparton pedig minden vasútállomáson. A menetidő Balatonfüredig mindössze 112 perc, ami gépkocsival is jó időnek számít.


BALATON EXPRESSZ VONATOK:

Budapest és Keszthely között korszerű és praktikus közlekedési lehetőséget teremtek a déli parton InterCity és büfé kocsikkal közlekedő expressz járatok, ahol egyszerűbb ételeket és italokat is lehet vásárolni.Nemcsak a Budapesti relációból lehet vasúton elérni a balatoni üdülőhelyeket, hanem például Szegedről, Miskolcról, Záhonyból vagy Pécs irányából is igen népszerű ez a közlekedési mód. Az utazók között egyaránt találhatók diákok, családosok és idősebbek is. Az aktuális menetrendről érdemes indulás előtt érdeklődni.

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben