Vár Ausztria legnagyobb élményparkja, a FamilyPark

 
A közel 145.000 m2 alapterületével Ausztria legnagyobb szabadidő- és élményparkja. 1968-ban nyitotta meg elsőször kapuit „Meseerdő” néven (Märchenwald), 2015 óta viseli jelenlegi nevét. 2018 fontos év a park életében, hisz idén ünnepli fennállásának félszázados évfordulóját.

 Utazási Tipp  
    Burgerlandi utazások, szállások

Családoknak kihagyhatatlan program, a kisbabáktól a tinédzserekig, mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb kikapcsolódást.
 
A park négy tematikus részre osztható:
 
Élményvár (Erlebnisburg), Meseerdő (Märchenwald), Kalandsziget (Abenteuerinsel), Falusi gazdaság (Bauernhof). Filippó, a kandúr kabalafigurája szórakoztatja az idelátogató kicsiket és nagyokat.
familypark 02
forrás:familypark.at

Élményvár

A park bejáratánál található „Adlerflug”, ahol a merészebbek egy Sas-gondolában ülve 7,5 méter magasságból, 27 méter hosszú kötélpályán a mélybe zuhanva próbálhatják ki bátorságukat. „Entenparade” - Kacsa Parádé, kacsák hátán utazva tehetünk egy kört a tóban. „Komet” – Üstökös hintában ülve a kötél meghúzásával indíthatjuk be a gépezetet. Minél erősebben húzzuk azt, annál magasabbra repülhetünk. További attrakciók: „Schildkrötenkarussel” teknős körhinta, „Ballonkarussel” színes léggömb körhinta, Mesekörhinta, „Schupsi-Land” homokzsák akadálypálya, „Drachenbahn” – sárkányvasút, „Kletterburg” játszótér, „Oldtimer-Convoy” járműveivel elutazhatunk a törpék világába, „Turmgucker” torony tetejére csak úgy juthatunk, ha minden erőnket felhasználva egy kötél segítségével felhúzzuk magunkat, ahonnan gyönyörű kilátás tárul elénk.
 
 
Meseerdő

A meseerdő a FamilyPark eredeti területén található, melyet 50 évvel ezelőtt alapítottak. Találkozhatunk a Grimm testvérek meséiből jól ismert szereplőkkel, mint Hófehérke és a hét törpe, Csipkerózsika, Rapunzel, Jancsi és Juliska, Csizmás kandúr. A bátrabbak bemerészkedhetnek a kísértetkastély sötét termeibe, valamint az elhagyatott temetőbe. Közvetlenül a kastély mellett található az óriások piknikező helye, ahol csatlakozhatunk a „nagyok” asztalához. További látnivalók: „Vogelhochzeit” elektronikus színház, „Echobrunnen”, avagy a visszhangot adó kút.
familypark 01
forrás:familypark.at

Kalandsziget

Vár minket a Földközi-tenger mediterrán partvidéke. Krokodil-vasút, Neptun vízivilág, a bátor kalózok meghódíthatják a Halálfejes tornyot, a gladiátor iskola kötélpályáin kipróbálhatják ügyességüket, a Römerturm tetejéről csodálatos kilátásban gyönyörködhetnek, az úgynevezett Fernlenkboote, távirányítású hajókkal igazi tengeri csatában vehetnek részt,
 
a Götterblitz hullámvasútra ülve közel 60 km/h sebességgel száguldozhatnak.
 
A 2015-ben átadott Leonardo’s Flugmaschine a híres feltaláló és tudós Leonardo Da Vinci nevéhez fűződő repülőn izgalmas légi kalandban lehet részünk.
További attrakciók: www.familypark.at/hu/latnivalok/abenteuerinsel/

 Utazási Tipp  
    Burgerlandi utazások, szállások

Falusi gazdaság

Belecsöppenhetünk egy igazi vidéki gazdaság életébe. Alpesi Jódli segítségével egy 8 méteres toronyból zuhanhatunk szabadesésben a mélybe, betekinthetünk az aranymosók világába, a Kakasvadászat alkalmával kalandos szökésben vehetünk részt, az Erdei Express vonatra szállva számos erdei állatot tekinthetünk meg, a Patkány-malom hullámvasúttal 54 km/h sebességgel száguldozhatunk a park felett. Lovagolhatunk vadmalac hátán, megsimogathatjuk a falu állatait, sőt még tehenet is fejhetünk.
 
További attrakciók: www.familypark.at/hu/latnivalok/bauernhof/
Nyitva tartás: 2018.03.24 – 09.30. között 9:00 – 18:00 óra között
2018.10.01 – 10.26. között 10:00 – 17:00 óra között
Belépőjegyek: 24 €, gyermekeknek 3 év alatt ingyenes a belépés
Minden pénteken családi nap, a belépőjegy ára 22 € (ünnepnapokon nem érvényes)
További információk: www.familypark.at/hu
 

 

Hirdetés

Hirdetés

Cikkek Ausztriáról

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben