Utazás az okostelefonunk nélkül


Az elmúlt néhány évben sokak életének olyannyira elválaszthatatlan részévé vált a mobiltelefon, hogy szinte meztelennek érzik magukat, ha nem tudnak ötpercenként pillantást vetni a facebook vagy instagram fiókjukra, nem olvashatják el a legújabb híreket és pletykákat, vagy nem férnek hozzá privát és céges levelezésükhöz. Valószínűleg már mindegyikünk találkozott már ilyen ismerőssel, vagy maga is többször átélte ezt az érzést.
okostelefon nelkul 01TIPP: Külföldi utazásoknál figyelni kell az adatroamingot, nehogy elszálljanak a költségeink ! Különösen fontos ez, ha az EU-kívül járunk.


De mi történik akkor, ha szándékosan alávetjük magunkat egy digitális detoxikálásnak és úgy utazunk el valahová, hogy lemondunk az okos eszközök használatáról ? Az első időszakban furcsa lesz majd megszokni az új érzést, de hamar rájön az ember, hogy mennyivel jobban tud pihenni a folyamatos nyomás nélkül. Másfelől viszont az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy nagyon sok helyzetben tud hasznos lenni egy okostelefon.​
 Utazási Tipp  
    Hajóutak a világ legszebb tengerein

  • Biztos, hogy jóval több időnk és figyelmünk jut a szeretteinkre, ha nem avatkozik folyton bele az életünkbe a digitális világ. Jobban ráérünk beszélgetni, és odafigyelni arra, hogy mi foglalkoztatja a másikat.
  • Több mindent veszünk észre az utazás közben is, legyen szó festői tájakról, szép épületekről vagy műalkotásokról, vagy felejthetetlen pillanatokról.
  • Mélyebben és nyugodtabban fogunk aludni, jobban kipihenjük magunkat, ha elalvás előtt nem töltünk hosszú időt a facebook vagy a munkahelyi e-mailek tanulmányozásával. Sok szakértő ért egyet amúgy is azzal, hogy elalvás előtt otthon se használjuk az okos készülékeinket.
  • Több időnk jut olvasni és sportolni is az utazás során.
  • Idegesítő tud lenni, ha társasággal utazunk el valahová és mindenki bezárkózik a saját világába, Nem a jelenlévőkkel foglalkozik, hanem a telefonjával társalog.
  • Szép számmal akadnak már olyan éttermek is, akik tudatosan nem biztosítanak wifi szolgáltatást a vendégeiknek és még ki is merik mondani vagy leírják, hogy tessék egymással beszélgetni !
  • Akik már átélték ezt a fajta elvonókúrát, arról számoltak be, hogy eleinte nagy a hiányérzet. Rutinból gyakran nyúltak a zsebükhöz a telefonért, de ahogy teltek a napok, egyre felszabadítóbb élményt jelentett a teljes függetlenség.
  • Persze a dolog hátrányokkal is jár, mert sokan a telefonjukról tudják meg, hogy mennyi az idő, azzal készítik el fényképeiket vagy navigálnak az idegen helyeken. Néznek utána a látnivalóknak vagy egyszerűen azon követik a menetrendeket.​

 Utazási Tipp  
    Az összes egyiptomi last minute
utazás egy helyen

Egy kutatás szerint a felnőtt korú magyarok kb. 2/3-a el sem tudná képzelni az életét az okostelefonja nélkül. Honfitársaink 95%-a másra is használja a telefonáláson kívül készülékét. A legtöbben fényképezünk, de a sok hasznos utazást segítő applikáció közül szívesen használjuk a navigációt, nézzük meg az értékeléseket. vagy olvasunk utána a látnivalóknak. Valószínűleg az élet más területeihez hasonló módon, ebben a kérdésben is az arany középút a megfelelő. Azaz a praktikus tartalmak használata mellett némi digitális önkorlátozást is jó beiktatni az utazásunkba, így nagyobb élmény lesz az utazás nekünk is és az útitársaknak is.

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben