Turisztikai célpontok, ahova 2019-ben már csak korlátozottan utazhatunk


Korlátozásra jelen esetben például azért van szükség, hogy az évről évre több százezres, esetenként milliós embertömeg ne tegye tönkre azokat a természeti kincseket, műemlékeket, amelyeket az emberek évszázados odaadó munkájával hagytak az utókor számára. (Na meg persze sok helyen problémát okoz a turisták és a helyiek konfliktusának az elsimítása, így ez is szerepet játszik ebben) Az, amiért ez mégis téma az utóbbi napokban az az, hogy az idei szezon alatt az átlagosnál is több ember indulhat el, hogy világot lásson.

dubrovnik 01
Tengerparttal rendelkező szomszédunkat sokan keresik fel, ami jelentős turisztikai bevétellel jár együtt. Arról viszont jóval kevesebben beszélnek, hogy Horvátország elég rendesen megsínylette a turisták áradatát, az elmúlt cirka húsz év alatt. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy például a Plitvicei-tavakat már csak előzetes regisztrációval lehet látogatni, vagy az, hogy létszámstoppot vezettek be Dubrovnikban. Jelenleg egyszerre csak nyolcezer ember tartózkodhat a falakon belül. Ezt a hatalmas forgalmat és tumultust pedig elsősorban a Trónok harca ikonikus helyszíneként kénytelen elviselni a város.
 Utazási Tipp  
    Utazzon velünk 2019-ben is

Velence

Elég szélsőséges az, ami Velence esetében történik – több ember látogatja a várost, mint ahányan ott élnek, és ez hosszútávon a város létét veszélyezteti. Létszámkorlátozás lépett érvénybe az óvárosban, a közösségi médiában pedig nyomon lehet követni, hogy az adott pillanatban hol tart a limit. A velencei vezetés célja végső soron az, hogy a tömeget valahogy át tudja vinni a külvárosba.
velence erdekessegei szoveg kozt01
Santorini

Az Égei-tenger mindig is vonzotta magához a turistákat, a mediterrán éghajlat és a baráti árak átütő párost alkotnak. Éppen ezért Santorinin a hajóval érkező turisták maximális számát napi nyolcezer főre korlátozták. A szigeten hagyománya van a szamárháton utazásnak, amit a turisták is nagyon kedvelnek – az állatvédők viszont kiharcolták (a nagy csomagok és a túlsúlyos emberek miatt), hogy a "teherlimit" a szamarak esetében nem haladhatja meg a 100 kg-ot.


Cinque Terre

Olaszország egyik legszebb tusrisztikai célpontja - ami az UNSECO Világörökség listáján is szerepel - az évek során egyre jobban megsínylette az évi több milliónyi turista látogatását. Emiatt ma már csak online lehet belépőjegyet váltani, és nyomon követni, hogy melyik látványosságánál éppen mennyien tartózkodnak. A városvezetés hosszútávon abban reménykedik, hogy ezek az intézkedések vissza fogják szorítani a turisták számát 1.5 millióra. Cinque Terre: Az „Öt Föld” Olaszország színes csodája

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben