Török Riviéra avagy Türkiz Part a magyar utazók imádott úti célja


A hosszan elnyúló partszakaszon sok remek all inclusive szálloda, három nagyobb Nemzeti park, történelmi látnivalók, és vendégszerető helyiek várják a magyar utazókat. Budapestről és Debrecenből hetente többször charter járatok közlekednek, ennek köszönhetően 7, 10, 12 napos turnusok is foglalhatóak.


 Utazási Tipp  
    Szállás Török Riviéra


Mikor érdemes utazni ?


Tavasszal és késő ősszel kellemesebb a klíma is és az árak is jóval alacsonyabbak mint a nyár közepén. Főszezonban akár 40 fok fölé is mehet a hőmérséklet, ilyenkor napközben a medencék partján vagy a légkondicionált szállodákban időznek a vendégek, esténként amikor lehűl a levegő, jó program lehet egy séta az óvárosban, vásárolgatás a helyi piacon. A helyi klíma miatt egész évben érdemes ide elutazni. Télen 15-17, nyáron 25-29 fokos a tenger vize. Évente 300 napsütéses napra számíthatunk. Az egyszerű utazást biztosító charter járatok májustól októberig közlekednek, az év többi részében isztambuli átszállással tudunk közlekedni.


Milyen szálláshelyet válasszunk?

Szinte mindegyik szálláshely jó minőséget biztosít. Azoknak az utazóknak, akiknél ez fontos szempont azt javasoljuk, hogy konzultáljanak egy utazási szakértővel, aki korrekt tájékoztatást tud adni arról, hogy pont az ő számára melyik lehet a legoptimálisabb választás. Ha csak üdülni akar valaki, mindenképpen javasolt egy all inclusive ellátást biztosító szálloda, mert ott óriási választékban és mennyiségben kínálják az ételeket és italokat, bár néhány drágább szeszes italért kérhetnek pénzt. Más országokhoz hasonlóan itt is számítanunk kell arra, hogy főszezonban a világ szinte minden országából sokan érkeznek oda nyaralni. A legtöbb vendég orosz vagy német nemzetiségű, de nagyon sokan érkeznek a Török Riviérára a közép európai országokból is. A legtöbb helyen minden nap felnőtt és gyermek programokkal is szórakoztatják a ház vendégeit. Abban szinte minden szakember egyetért, hogy a török szállodák nyújtják a legtöbbet a pénzünkért.


torok riviera szoveg kozt
Milyen programokon érdemes részt venni?

A távolabbi esetleg több napos kirándulásokhoz a legcélszerűbb a helyi magyar idegenvezetők segítségét kérni. Mindent előre leszerveznek, és magyar nyelven nyújtanak tájékoztatást a teljes program lebonyolítása során. Ezek a programok általában jól szervezettek és változatosak. A helyi nevezetességeket akár önállóan is felfedezhetjük. Antalyában például jó alkalmat biztosít erre a helyi villamos is ami megáll minden fontosabb nevezetességnél és sok szállodánál is. Bérelhetünk taxit, vagy kipróbálhatjuk a népszerű minibuszok egyikét is. Egyre népszerűbb formája a városnézésnek a kerékpárbérlés is.

  • Antalya főbb látnivalói a következők: Düden vízesés, az óváros zeg-zugos sikátorokkal átszőtt régi házai (Kaleici) , Mehmet Pasa dzsámija, Hadriánusz kapuja, Yivli Minaret, bazár.
  • A Sidében vagy környékén nyaralók a következő nevezetességeket nézhetik meg: Apolló temploma, görög amfiteátrum, Romváros, Kikötő és bazár, Zöld kanyon, Manavgat vízesés.
  • Belek egy nyugodtabb üdülőváros luxus hotelekkel, parkokkal. Érdekes látnivalói a következők: Trója Aqua Park, Aszpendoszi görög amfiteátrum, Perge római eredetű romjai, ide utaznak leginkább a golfozó turisták is.
  • Kemer a Taurus hegység körzetében található üdülőhely. Strandjai jellemzően kavicsosak. Az itt nyaralóknak érdemes megnézniük az ókori Phasis romjait, Myra ősi sziklasírjait és a dermai Szent Miklós Bazilikát. Szintén érdekes program lehet a központban lévő delfinárium és vízi park felkeresése. Érdemes hajókirándulni Kekova ősi és vízbe süllyedt városához.

 


 Utazási Tipp  
    Szállás Török Riviéra

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben