Tippek, tudnivalók, ha Mauritius az úti cél


A szigetcsoporton az évszakok függvényében lehet elfoglaltságokat találni: decembertől márciusig a strandolás és a búvárkodás, júniustól augusztusig a szörfözés, októbertől áprilisig pedig a mélytengeri horgászás az ideális program.
mauritius tippek 01


  • Lehet vízum nélkül is utazni, ennek viszont feltételei vannak: az utazás tervezett időpontjánál több mint hat hónappal érvényes útlevéllel kell rendelkezni, amiben van két üres lap. Kelleni fog még egy érvényes, a visszaútra szóló repülőjegy, egy visszaigazolt szállás és egy bizonylat arról, hogy megvannak az országban tartózkodás anyagi feltételei.
  • A közbiztonság az európai szinthez képest hagy némi kívánni valót maga után. Ha valamilyen nagyobb probléma akad, akkor nem lehet a magyar konzulátushoz fordulni, ugyanis olyan itt nincs. Legrosszabb esetben az EU egy másik tagállamának a képviseletét kell felkeresni. Az értékeket érdemes széfben tartani, nem ritkák a lopások, az esti sétát/levegőzést pedig érdemes mellőzni.
  • Bár nincsen kötelező oltás mielőtt Mauritiusra utaznánk, érdemes bizonyosokkal beoltatni magunkat. Tetanusz, hepatitis A és B, illetve tífusz ellen. Maláriától nem kell aggódni, és ha valaki végül egy helyi kórházban köt ki, annak sem kell aggódnia, mivel az ellátás modern és magas színvonalú. (És drága. Biztosítást mindenképpen kötni kell) A csapvíz nem iható, felhasználása csak melegítés után ajánlott, minden fontosabb dolgot (pl.: fogmosás) palackozott vízzel ajánlott.

 Utazási Tipp  
    Utazások, Last minute Mauritiusra

  • Mauritiuson a gépjárművek és a tömegközlekedési eszközök a bal oldalon közlekednek, amit a diákok, nyugdíjasok és a fogyatékkal élők ingyenes vehetik igénybe. A közösségi eszközök teljesen rendben vannak, az ár sem vészes, nem lehet panasz rá. Ha taxizánk, akkor a legnagyobb presztízzsel rendelkező szolgáltató a British Morris Minors.
  • Gasztronómia szempontból roppant változatos az ország, rengeteg konyha megtalálható a franciától kezdve az angol konyhán át, egészen a kínaiig. Általános, hogy mindenhol magas színvonalú az étel minősége, a sok import termék ellenére. A legnépszerűbb helyi specialitások közé tartozik a venison (ízletes csípősszósszal tálalt szarvashús), a polip és a dholl purri, ami egy palacsinta borsóval töltve és curryvel fűszerezve.
  • Mauritiuson a termékek jelentős részén nincsen ÁFA, ezért a legnagyobb divatcégek termékeihez jóval olcsóbban lehet hozzájutni, mint hazánkban. (Ez az elektronikai eszközökre is vonatkozik. Tudtad például, hogy Magyarországon azért olyan drága az iPhone, mert az alapárra rájön még a 27%-os adó?)

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben