Thessaloniki látnivalói felejthetetlen élményekkel várnak

 
Nekünk magyaroknak elsősorban egy homokos tengerparti nyaralás jut az eszünkbe, ha egy görögországi utazásról esik szó, pedig Athén vagy Thessaloniki is éppannyira remek választás akár egy rövidebb kiruccanásra is, mint a jóval felkapottabb London, Párizs vagy Barcelona. Athén egy nyüzsgő életű, közel 4 milliós nagyváros, míg Thessaloniki egy nyugodtabb, kevésbé ismert utazási célpont sok érdekes helyi látnivalóval és környékbeli kirándulási lehetőséggel.
 
Feltöltődésre és kikapcsolódásra egész évben tökéletes választás, áprilistól októberig akár még strandolhatunk is egy jót a tengerparton.
 
Közúton 1020 km-re fekszik Budapesttől, ami kb. 20 órás buszozás, vagy autózás után érhető csak el. Repülővel azonban kevesebb mint másfél órás az utazás. A repülőtér közvetlenül a tengerparton található, leszállás előtt pedig megcsodálhatjuk az 1,1 milliós várost madártávlatból is.

Thessaloniki szoveg kozott33

A második legnagyobb görög város:

Az 1,1 millió lakosú Thessaloniki Észak–Görögország közlekedési és gazdasági központja. Hangulata, életritmusa hűen tükrözi a mediterrán világ hangulatát. Annak aki ide készül egy Athénnál nyugodtabb, élhetőbb nagyvárost kell elképzelni. A kikötőtől egy fantasztikusan szép 5-km hosszú, széles parti sétány vezet a városba. Az út mentén parkokkal, szobrokkal kocogókkal és kerékpárosokkal lehet találkozni. Az egész város olyan mint egy nagy szabadtéri múzeum. Ha önállóan szeretnénk felfedezni a legfontosabb látnivalókat gyalogosan, vagy akár kerékpárral is könnyedén megtehetjük,
 
de akár egy félnapos városnézésre is befizethetünk ami kb. 20 eurónkba kerül majd.
 
A városban járva-kelve sok fiatallal fogunk találkozni, hisz Thessaloniki egyetemi város is. Ha valaki nyaralással is kombinálni szeretné az utazását, egy- másfél órányi autózással több üdülőhely közül is tud választani.

 Utazási Tipp  
    Görögországi utazások, last minute

Top 10 látnivaló Thesszalonikiben:
 
1. Fehér Torony
A 15. század közepén, az oszmán időkben épült erődítmény a város egyik leghíresebb jelképe. Ma múzeumként működik
 
 
2. Ta Kastra – erőd
Az Ano Polinál levő 7 toronyból álló akropolisz oldalában egy nagy park, a Pasa kertje található. Korábban börtönként is használták.
 
 
3. Archeológiai Múzeum
Az Észak- Görögország különböző részein lévő ásatásokon talált ókori leleteket tekinthetik meg itt a látogatók.
Thessaloniki szoveg kozott

4. Arisztotelész tér
Thesszaloniki legfontosabb terét 100 éve alakították ki, Elegáns szállodáknak, kulturális központoknak és szórakozó helyeknek ad otthont.
 
 
5. Galerius diadalív
Az Arisztotelész tér közelében található díszkaput Galérius császár Perzsák felett aratott győzelmét hirdeti több mint 1.600 éve.
 
 
6. Piac tér
Az Arisztotelész tér közelében található ősi hal- termény- és húspiac. Mindenképpen érdemes meglátogatni!
 
 
7. Ieros Naos Agiou Dimitriou
Ez az 5. százedban épült belvárosi ókeresztény templom a bizánci idők emlékét őrzi. Mai formáját a 7. században nyerte el.
 
 
8. Kikötő
Itt megcsodálható a számtalan kisebb-nagyobb tengerjáró hajó.
 
 
9. Hagia Sophia
Világörökségi védelem alatt álló bizánci templom a város központjában. Görögország legrégebben működő templomainak egyike.
 
 
10. Zsidó Múzeum
A város egykori zsidó lakosságának történetét mutatja be ez a múzeum.

 

Hirdetés

Booking.com

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2020 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001831
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben