Szuperhajók érkeznek a Balatonra

 
Ami azt illeti már régen vártuk a megoldást, az elavult balatoni rév és a sétahajók felújítására vagy esetleges cseréjére. Most már nem kell tovább várni, mert megtudtuk a részleteket; Guller Zoltán a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója új, tetszetős és korszerű hajótípusok terveit mutatta be a közelmúltban. A legmodernebb technológiával készülő hajók belső terei klimatizáltak és akadálymentesek lesznek valamint a kerékpár szállítás sem jelent majd problémát. A tervek szerint nem is kell sokat várnunk, hogy megismerhessük az első hajókat, mert 2021 nyarától már használatba is állítják őket a Balaton forgalmasabb járatain.
774404 az uj bahart flotta
 
A bemutatón elhangzott, hogy a BAHART flotta katamaránjainak és kompjainak műszaki dokumentációja és látványtervei is elkészültek. A 2030-ig szóló fejlesztési terv legfőbb célkitűzése, hogy európai szintű hajókkal javuljon az összeköttetés a Balaton parti települések között. Szintén fontos célja a fejlesztéseknek, hogy autómentesen is lehessen közlekedni a balatoni régióban. Az átszervezés részeként a BAHART felhagy minden olyan korábbi tevékenységével, mely nem köthető szorosan az alapfeladatához. A hotel és kemping üzemeltetése ki fog kerülni a profiljából.
emeleteshajok 777x437Fotók: MTÜ

 Utazási Tipp  
    balatoni szállások garantáltan jó áron

Az elhangzott tájékoztató szerint akár akár már 2021-ben is számíthatunk a Tihany és Szántód között közlekedő elavult kompok cseréjére, de legkésőbb 2022-re mindenképen megvalósul ez a fejlesztés is. A balatoni révek cseréje mellett gondoltak a kikötőkre is. Az elhanyagolt épületek és rossz állapotú parkok felújítása is szerepel a tervek között. A frissen megrendelt tetszetős új személyszállító katamaránok felbukkanására elsősorban Balatonfüred, Keszthely és Siófok térségében lehet majd számítani – mondta Guller Zoltán.
A balatoni kompok és hajók aktuális menetrendje megtekinthető a balatonihajozas.hu honlapon.  
   
 

 

Hirdetés

Booking.com

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2020 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001831
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben