Színes afrikai varázslat Szenegálban


Egy szenegáli utazás nem a 100%-ban steril, luxushoteles afrikai szafarik világáról szól, hanem valami egészen másról. Egy valódi kaland részesei lehetünk, ahol az utazók megismerhetik Nyugat-Afrika igazi arcát. Maga a repülős utazás egy átszállással kb. 10 órán át tart az 5000 kilométerre fekvő szenegáli fővárosba a 2,5 milliós Dakarba, melynek nevét az elhíresült Párizs-Dakar rally versenyek kapcsán hallhatták a legtöbben.
szenegal 01

A magyarok, mint európai uniós polgár, néhány éve már vízum mentesen utazhatnak Szenegálba ahol nincsenek kötelezően előírt oltások. Az időeltolódás -2 óra. Sok európai tölti szabadságát a jó közbiztonságú trópusi klímájú tengerparti üdülőhelyek luxus szállodáiban. Maga az 1960-ban függetlenné váló ország kb. kétszer akkora, mint Magyarország, és a történelme során a portugálok, a hollandok és az angolok mellett a legerősebb hatással a francia gyarmatosítók voltak rá. Afrika egyik legbékésebb és legcivilizáltabb államának tartják, ahol sosem voltak véres puccsok vagy forradalmak. A 14,2 milliós országban élő muszlimok és katolikusok is jól megférnek egymás mellett, a lakosság segítőkész és barátságos amit a helyiek egyszerűen terangának hívnak. A hivatalos államnyelv a francia, de sokan értenek angolul is valamennyire. Szenegálban 4 nevezetesség áll az UNESCO Világörökségi védelme alatt: St.Louis szigete, Goreé szigete, a Nioko-Koba és a Djoudj Nemzeti parkok.​
 Utazási Tipp  
    Fedezd fel velünk Afrikát

Látnivalók Szenegálban:

  • Dakar: A hangosan élő, folyton nyüzsgő nyugat-afrikai metropolisz kb. 200 éves múltra tekint vissza. Leghíresebb látnivalói az Afrikai újjászületés 49 méteres 2010-ben átadott emlékműve, a Szabadság tér, a Fort d’ Estrées, a Kermel és a Soumdioune piacok, az Elnöki Palota, a katolikus katedrális és az IFAN Múzeum.
  • Rózsaszín tó: A Szenegál északi részén található magas sótartalmú (40% !!!) Retba tó színét egy mikroalgának köszönheti. Helyben a lakosság sólepárlással is foglalkozik. Érdemes innét felkeresni valamelyik közeli autentikus települést ahol a lakosság halászatból és mezőgazdaságból él.

szenegal retba to
forrás: twitter.com

  • St.Louise sziget: Az egykori patinás hangulatú gyarmati főváros a Szenegál folyó egy szigetén, található, közel a szomszédos Mauritániához. Gyarmati hangulatú építészete francia és portugál hatásokat tükröz.
  • Touba: Szenegál második legnagyobb, félmilliós szent városában található Afrika egyik legnagyobb mecsete, mely az iszlám békés murid ágának a központja. A mecset és a helyi temető az utazók számára is látogatható.
  • Djoudj Madár Rezervátum: A madár kedvelők és természetfotósok paradicsoma ez a 160 km2-es nemzeti park, ahol nagy tömegben találnak a legkülönfélébb állandóan ott élő és vándorló madarakból ( 400 madárfaj 3 millió egyed ) valamint egyéb afrikai állatokból.

szenegal djoudj

  • Bambia vadaspark: Afrika különféle állatait mutatják be természetes élőhelyeiken.
  • Goreé szigete: A karibi hangulatú idilli szigetet 20 perces hajóúttal lehet elérni. A kifli alakú 900 méter hosszú Goreé egykor a kegyetlen transzatlanti rabszolga kereskedelem-központja volt, mára pedig turista látványosság erőddel, művészeti piaccal és történelmi múzeummal.

 

Tags:

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben