Szicília legszebb tengerpartjai - strandolásra, búvárkodásra a legideálisabb

 
A legnagyobb olasz sziget, Szicília köztudottan rendkívül gazdag természeti szépségekben, történelmi és kulturális emlékekben, s akkor még nem beszéltünk a gasztronómiáról, ami itt is, akárcsak egész Olaszországban kiemelkedő fontosságú tényező az ide látogatók számára. Sziget lévén Szicíliát minden oldalról tenger veszi körül, s tengerpartjai igen nagy változatosságot mutatnak, ezért mindenfajta nyaralói igényt ki tudnak elégíteni.
 
A homokos, kavicsos, sziklás-zátonyos, apró öblökkel tarkított, fürdőzésre, vagy búvárkodásra alkalmas partok egyaránt megtalálhatók itt.
 
Az alábbiakban vessünk egy pillantást – természetesen a teljesség igénye nélkül – a legszebbnek ítélt szicíliai tengerpartokra.
szicilia legszebb tengerpartjai01

Tonnarella dell'Uzzo, Riserva Naturale dello Zingaro Természetvédelmi terület
 
A görögök és a latinok is "Cetaria"-nak hívták a tengerben élő rengeteg tonhal miatt.
 
De nevezhetnénk „csodának” is kristálytiszta tengere okán,
 
mely egyike a legszebbeknek egész Olaszországban. Egész pontosan a Zingaro Természetvédelmi területről beszélünk, a szicíliai tengerpart azon 7 km-es szakaszáról, mely San Vito lo Capo-tól Castellammare del Golfo-ig húzódik. Érintetlen természet, növények és virágok tömkelege, vadon élő állatok jellemzik ezt a Szicília valószínűtlenül kék tengerére néző partszakaszt. Egyik legszebb, legendásan látványosan szép öble a Tonnarella dell'Uzzo. San Vitotól autóval kb. 15 perc alatt elérhető ez a fehér homokos strand. A jegypénztártól rövid sétával, gyalogosan érhető el a tengerpart.
A teljes árú belépőjegy 5 €/fő.
Legközelebbi repülőtér: Trapani Birgi

 Utazási Tipp  
    Utazások, szállás Szicíliában

 Area Marina Protetta del Plemmirio Természetvédelmi terület
 
Már a nagy antik költő, Vergilius is megénekelte az Aeneas-ban ezt a természeti csodát, mely Siracusa városától pár km-re található. Ez az Area Marina Protetta del Plemmirio, a Plemmirio Tengeri Természetvédelmi Körzet,
 
a búvárok paradicsoma, ahol a kobaltkék tengerbe merülve egyedülálló víz alatti világot fedezhetünk fel.
 
Itt találhatók a tengerpart leggyönyörűbb strandjai, közülük is kiemelkedik a Sbocco 34 nevű szabad strand, a búvárok szentélye. A nyaralók és fürdőzők eme kedvenc partszakasza autóval is megközelíthető, egészen a sziklás parton lévő parkolóig. Onnan gyalog kell lemenni, s ez nem kis fáradsággal jár, cserébe viszont egyedülálló élményben lehet részünk e csodás tengerparton.
Legközelebbi repülőtér: Catania Fontanarossa
szicilia legszebb tengerpartjai02

A Capo Graziano tengerpart, Filicudi, Eoli-szigetek
 
A Szicíliával szemközti tengerben található Eoli szigetek elvarázsolják az embert. A szigetcsoport minden egyes kis öble elbűvöl minket Olaszország egyik legszebb tengerének színeivel és illataival. Ha igazán nyugodt, a tömegturizmustól távol eső nyaralásra vágyunk, keresve sem találhatunk jobb helyet,
 
mint az apró, de csodaszép Filicudi.
 
Itt aztán letelepedhetünk napernyőnkkel a Spiaggia di Capo Graziano hosszú tengerpartján, mely az egész világból idelátogatott nyaralók véleménye alapján az egyik legszebb a szigeten. Filicudi fantasztikusan szép strandja a sziget legdélibb szakaszán található és könnyen felismerhető a világos, félhold alakú kavicsokról és a karibi hangulatú kristálytiszta tengeréről. A szigetnek ezt a részét a Monte Graziano hegy uralja, az azonos nevű faluból egy a tengerig vezető ösvény vezet.
Legközelebbi repülőtér: Catania Fontanarossa

 Utazási Tipp  
    Utazások, szállás Szicíliában

 

Hirdetés

Hirdetés

Cikkek Olaszországról

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben