Sun City - egy milliárdos csodaváros Dél-Afrikából

 
A Magyarországtól 8.000 kilométerre lévő Sun City városát az 1970-es évek végén álmodta meg és hozta létre egy gazdag és élénk fantáziájú helyi milliárdos, aki helikopteréről kereste a megfelelő helyszíneket az akkor még az apartheid rendszerben embargóktól sújtott Dél-afrikai Köztársaság tehetős polgárainak szánt üdülő és szórakoztató központja számára. Amint megpillantotta ezt a mesébe illő szépségű tájat, máris tudta, hogy megtalálta az ideális helyszínt, és elkezdődött a hatalmas építkezés, ami mindenidők legdrágább szállodaipari beruházása volt, és
 
amely köré 1,5 millió trópusi fából telepítettek egy mesterséges őserdőt.
 
A helyiek azt állították, hogy Sun City lett a dél-afrikai válasz Las Vegas-ra, de sokkal többet és mást ad mint egy üdülőhely vagy egy vidámpark vagy egy kaszinóváros.


Szállodák Sun Cityben
 
Sun City a Dél-afrikai Köztársaság északnyugati tartományában található, mindössze 2 óra autóútra Johannesburgtól (kb.150 km) az Elands folyó és az 50.000 hektár kiterjedésű Pilanesberg Nemzeti Park között. A komplexumban négy szálloda, köztük a lenyűgöző Palace of The Lost City és az izgalmas Sun City Hotel. Szórakoztató extravagáns bemutatókkal, káprázatos kaszinókkal, koktélbárokkal, mozikkal, éttermekkel, trendi butikokkal és csodálatos adottságú golfpályákkal várja a vendégeket. Egyikük a világ egyik legnagyobb kaszinójának ad otthont számtalan nyerőgéppel és 38 játékasztallal!
sun city
forrás: flickr.com

Élménypark:
 
A hatalmas látogatóközponton keresztülhaladva egy impozáns elefánt szobrok között vezető útvonalon áthaladva vezet az út a fantáziadús elemekből kialakított élményparkhoz, ahol több medence és egy óriási mesterséges tó környezetében vízi attrakciók sora gondoskodik a látogatók szórakoztatásáról. A látogatókat szubtrópusi kertek, pezsgő medencék, különböző csúszdák, egy izgalmas egy őrült és kalandos vízfolyás valamint a hatalmas, 1,3 millió m3-es mesterséges tó fogadják, ahol csaknem minden vízi sportot ki lehet próbálni.
 
Itt található a világ legnagyobb 2 km hosszú vízi csúszdája is,
 
mely a maga 280 méteres magasságával garantáltan felpörgeti mindenkinél az adrenalin termelést. A Sun City és a Gary Player Country Club és az elveszett város nemzetközileg elismert golfpályái. Mindkettőhöz látványos hátteret kínálnak a Pilanesburgi hegyek amelyeket a legtapasztaltabb golfozók is szívesen látogatnak.
sun city nemzeti park

Pilanesburg Nemzeti Park:

A Sun City hatalmas egyik nagy előnye a gyönyörű Pilanesburg Nemzeti Park közelsége, ahol találkozni lehet a "big five" csoport állataival (elefánt, orrszarvú, kafferbivaly, oroszlán, leopárd ), valamint számos más állat és madárfajt is meg lehet figyelni eredeti életközegében. A csodálatos park (kb. 10 perces autóútra található Sun Citytől, így könnyedén el lehet jutni oda. A kirándulás során nyitott terepjárókról lehet közelről megfigyelni és fényképezni az afrikai természet szépségeit. A séták során pedig szakképzet vadőrök és vadászok vigyázzák az utazók testi épségét és egészségét. A bátrabbak akár egy hőlégballon túrán is részt vehetnek!

 

Hirdetés

Booking.com

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2020 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001831
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben