Strandok Zadarban és környékén - Bamboo, Borik, Sukosan, Nin

 
Strandok Zadarban

A Bamboo Bar a kompkikötővel szemben, az óvárostól északra található, itt építettek ki egy kisebb strandot a turistáknak. Egy kis kikapcsolódásra mindenképpen ajánljuk a helyet, ha Zadarban szállsz meg, hiszen szép kilátás nyílik a Bamboo-tól az óvárosra, de találunk a strand mellett koktélbárt, röplabdapályát, éttermet és a gyerekeknek játszóteret is. Ahogy elhagyjuk a Bamboo-t, több, kisebb helyen fürödhetünk. Ezek nem rendes, kiépített strandok, inkább szabadstrandszerű partok.
 Utazási Tipp  
    Legjobb utazások Zadarba

Az óvárostól északra található Zadar strand-zónája, azonban a város déli sarkában, túl az Egyetemen, különleges helyre bukkanhatunk. A bástya lábánál, a tengeri bejárónál, egy picike strand található, még a hullámtörőn belül. Egy nyári, izzasztó városi túra után frissítő fürdőt vehetünk a tengerpart ezen szegletében, azonban arra figyeljünk, hogy az óváros egyéb részein, pl. a kikötőknél már tilos a fürdés!

Az egyik népszerű, üdülőövezeti zadari strand a Borik strand, a szállodasoron, a Falkensteiner Hotellel szemben található. Egy jól felszerelt és Kék zászlós, tehát igazoltan tiszta vizű strand a Borik, lassan mélyülő, homokos parttal. A Borik strand mindazoknak nyújt kényelmes kikapcsolódási lehetőséget, akiknek a fürdőzés egyenlő az igényes napágyakban fekve pihenéssel, a csúszdázással és a homokos parttal. Kisgyermekes családoknak is tökéletes választás.
zadar strand 01

Strandok Zadar környékén

Ha Zadarban nyaralsz, érdemes a környező szigetvilágot bejárni, autóval talán tanácsosabb, de gyalog és autóbusszal is közlekedhetsz. A helyi kompok és taxihajók szinte mindenhová elvisznek. Fedezd fel a káprázatos, rejtett kis szigeteket, a magányos, turisták zajától mentes partszakaszokat, hogy igazán felejthetetlen és különleges élményekkel térhess majd haza!
 
Lássunk néhány ízelítőt!

Sukosan, egy Zadartól 3 km-re délre fekvő, hangulatos halászfalucska. Érdemes ellátogatnod ide, mert nemcsak Horvátország legnagyobb kikötőjét találod itt, a Marina Dalmaciát, de több, sekély partú, homokos strandja közül is válogathatsz, pl. a legnépszerűbb a Gyerekstrand.
zadar strand 02

Zadartól 15 km-re északra fekszik Nin. Igazi családos fürdőhely: az egész part egy homokpadra épült (egy kiszáradt folyó hordalékára), tehát számos homokos strandot találhatsz, amik lassan mélyülnek, így biztonságos strandolást nyújt még a legkisebbek számára is.

Ha átkompozol Ugljan szigetére (mehetsz gyalog is vagy autóval), Prekón szuperül kialakított strandokra lelsz. Ha homokos partokra vágysz, menj át Kaliba, az egész zadari szigetvilág legnépesebb településébe. Csábítsd egy kis egzotikus élményre utazótársaid: menjetek át a Kalival szemben található kis szigetre, Osljak-ra (a helyiek motorcsónakkal átvisznek), ahol több kis eldugott partszakaszt felfedezhettek.

 Utazási Tipp  
    Legjobb utazások Zadarba

 

Hirdetés

Hirdetés

Cikkek Horvátországból

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben