spanyolország

 

 •  

     Egyesek szerint egy eltűnt kontinens, az Atlantida maradványai. Homérosz Szerencse-szigeteknek nevezte őket. A Kanári-szigetek vulkáni tevékenység következtében jelentek meg a felszínen. Nyolc gyöngyszem az Atlanti-óceánban, ahol meglepetésként hat rád a világ legjobb éghajlata 24°C átlaggal. A Kanári-szigeteket az "örök tavasz "szigeteiként ismerik világszerte.

      Egy éve kezdődött a pandémia. A szigetekre egész évben jellemző jó idő hozzájárult ahhoz, hogy a covid fertőzések száma ne legyen olyan magas, mint Európa más részein. Mivel az itteni tevékenység nagy része szabad ég alatt zajlik, a vírus terjedése ennek köszönhetően kisebb.

  Amikor nyitnak a határok, kétségkívül a Kanári-szigetek lesznek a legjobb helyek látogatás, utazás szempontjából. Miért?

  -  Közel vannak. Budapestről Wizzair közvetlen járattal 5 órányi repüléssel érhetők el.

  -  Biztonságos desztináció. Az Európai Unió része lévén élvezi ennek minden garanciáját.

  -  Varázslatos cél álomszép strandokkal és burjánzó természettel.

    A Spanyol Turisztikai Hivatal, a Turespaña nemrég egy kampányba kezdett a desztináció népszerűsítése érdekében: Spanyolország visszavár! A Kanári-szigetek visszavárnak!

  Minden sziget különbözik a másiktól. Ezért javasoljuk, hogy keressék fel mindegyiket. A szigetek között hajóval vagy repülővel könnyű közlekedni. Minél több szigetet látogat meg az ember, annál felejthetetlenebb lesz a nyaralása.

  A következő leírásban bemutatunk néhány csodás helyet, melyet a szigetvilág kínál a látogatóknak. Ne felejtsék: amikor nyílnak a határok, a Kanári-szigetek mindenkit várnak!

     

  EL HIERRO

  Területileg az egyik legkisebb sziget. Az építész nélküli építészet-szokták a tájra mondani. A sziget körüli vízi élòvilág rendkívül gazdag, ideális búvárkodáshoz. Frontera településen található a XVII.századi Gyertyaszentelò templom, melynek érdekessége az épülettől elkülönülő harangtorony. A Faro de la Orchilla (Orchilla világítótorony) magasságában húzódott a kezdő hosszúsági kör, amely ma Greenwichnél található.

   El Hierro 1x

  El Hierro Vjpg

  El Hierro 3x

  El Hierro 4x

  FUERTEVENTURA

  Azt szokták mondani, ez a sziget a Kanári-szigetek strandja. Kilométereken keresztül fehér homok és gyönyörű színű óceán áll az érdeklődők rendelkezésére. Ha a barna ötven árnyalatára kíváncsi valaki, megtalálja a sziget középső részén. A tájba remekül illeszkednek a négy vagy hat lapátú kerek és szögletes malmok. Közülük néhányban látogató központ üzemel és megkóstolhatják a gofiot, az őslakosok mai napig népszerű ételét. A sziget északi részén, Corralejon a dűnék között sétálhatnak, napozhatnak. 

  Fuerteventura 1x

  Fuerteventura 2x

  Fuerteventura 3x

  Fuerteventura 4x

  GRAN CANARIA

  A sziget déli részén fehér homokos öblök csábítják a fürödni vágyókat. A dűnék környéke tájvédelmi körzet a különleges ekoszisztémája miatt. A sziget középső részén található a Roque Nublo csúcs, mely gyakran kiemelkedik a felhőkből, innen a neve. A kanári stílus, az erkélyek és a vulkánikus kövek használatát mutatja be a fővárosban, Las Palmas de Gran Canarián található Kolumbusz ház. A benne található múzeumot szintén érdemes megtekinteni.

  Gran Canaria 1x

  Gran Canaria 3

  Gran Canaria 2jpg

  Gran Canaria4x

  LA GOMERA

  Bár van reptér ezen a szigeten is, a látogatók nagy része Tenerife Los Cristianos kikötőjéből induló komppal érkezik. A Garajonay a szigetcsoport négy nemzeti parkjának egyike. Különböző hosszúságú és nehézségi, remekül jelölt túra útvonalak jellemzik. Itt találkozhatunk az esőerdővel, melynek legjellemzőbb növénye a babérfa és a páfrányok.

  La Gomera Ijpg

  La Gomera 2x

  La Gomera IIIjpg

  La Gomera IV

  LA GRACIOSA

  Ez a lakott szigetek legkissebbike, 2018 óta rendelkezik önálló közigazgatással. Fővárosa Caleta de Sebo, a sziget egyetlen állandóan lakott települése. A másik település hétvégén és nyaranta kel életre. Lanzarotéról félórás hajóúttal érkezünk a kikötőbe. Fehér homok, vulkánok, aszfalt nélküli utcák. Az utolsó képen a Lanzarote északi részén található, Cezar Manrique alkotta Mirador del Rio kilátóból tárul elénk a sziget.

  La Graciosa 1

  La Graciosa IIjpg

  La Graciosa IIIjpg

  La Graciosa 4x

  LA PALMA

  E sziget felett a szokásosnál is tisztábbak a légöri viszonyok. Mai formájában itt épült 2008-ban a Roque de los Muchachos csillagvizsgáló, mely nyílt napok alkalmával látogatható. A Cascada de los Tilos vízesés az egyik legkedveltebb túra útvonal része. A főváros, Santa Cruz de La Palma központjában találjuk a legszebb kanári erkélyekkel díszített házakat.Poris de Candelaria a barlangfalu, ahol 70-80 éve laknak. 

  La Palma1

  La Palma 2x

  La Palma 3

  La Palma 4

  A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, kATTINTS   IDE  A FOLYTATÁSÉRT
   

   


 • Valencia az egyik legjobb döntés, ha valaki Spanyolországban a strandolás és napsütés mellett kulturális értékeket és mediterrán élményeket is keres

   


 • Nyáron nehéz elhagyott tengerpartokat találni Mallorcán. Cikkünkben bemutatjuk a kedvelt üdülősziget tíz legszebb partját- közülük néhány kevésbé látogatott.

   

 • Mindennek elérkezik a vége – ezt bizonyította a Baleár-szigetek kormánya, amikor megelégelték az alkoholturisták hatalmas tömegeit.

   

 • A Földközi tenger bejáratánál található Gibraltár, ami sokak meglepetésére nem Spanyolországhoz, hanem az Egyesült Királysághoz tartozik. Ismerjék meg a történetét!

   

 • Európa híres sivataga, ahol felvirágoztatták a western filmeket. Érdekes, és emellett bámulatra méltó. Ismerjék meg Tabernast!

   

 • Spanyolország sok szempontból a tökéletes nyári úti célok egyike: a világ legszebb tengerpartjaival rendelkezik, ahonnan hajó visz át a csodálatos szigetvilágokba.

   

 • „Aki nem látta Granadát, az nem látott semmit”, tartja a főleg az utóbbi években elterjedt mondás az egyik legszebb spanyolországi tartományról.

   

 • Az eldugott, Spanyolország északi részén található hercegséget kevesen ismerik, pedig egy igazán csodálatos régió. Ismerjüjk meg az Asztúriai hercegséget!

   

 • Andalúzia egyik legszebb városába, Malagába egyszer mindenképpen érdemes elutazni. Hogy miért? Most megtudhatja!

   

 • Kevesen tudják, de van egy olyan kisváros Afrikában, ahol az euró a hivatalos pénznem. Ismerjék meg Ceutát!

   

 • Hasznos tanácsok Lanzarotére a tűz szigetére utazóknak.

   

 • Setenil de Las Bodegas egy igazán különleges spanyol kisváros Andalúziában, aminek a jelentős része egy sziklába épült.

   

 • Látogatás Fuerteventurán a szörfösök paradicsomában

   

 • Hasznos tanácsok Tenerifére az örök tavasz szigetére utazóknak

   

 • Létezik egy kis szigetcsoport a Földközi-tengeren, ami – ha az embernek nem is ugrik be első hallásra – mindenkinek az eszébe juttatja a mediterrán környezet szépségeit, hiszen többek között itt található Ibiza, Mallorca és Menorca.

   

 • A spanyolországi őrült szokások egyik leglátványosabbika az embertornyok építése, melyek akár 9 emelet magasságúak is lehetnek.

   

 • Kulturális értékek, gazdag történelem, barátságos vendéglátók és a csodálatos látnivalók várják a Madridba utazókat

   

 • Malaga repterétől mindössze 30-40 percnyi útra található Marbella a világsztárok és hírességek felkapott luxus üdülőhelye

   

 • Cikkünkből megtudható, hogy miért is változott minden hupikék színűvé az andalúziai Juzcar településén, és az is hogy lehet-e ott valódi törpékkel találkozni.

   

Hirdetés

Booking.com

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2020 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001831
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben