Siófok látnivalói, érdekességek

 
Mivel a városról mindenkinek a Balaton jut eszébe, a listát egy elég univerzális programmal kezdjük, ugyanis van a part mellett egy kezdetleges, ám annál szórakoztatóbb Aquapark található, ami kicsiknek, nagyoknak és a felnőtteknek egyaránt kikapcsolódást nyújthat. A trambulinnal, katapulttal, nagy árokkal és egyéb finomságokkal ellátott pálya évről évre népszerűbb az ide látogatók körében. Viszont a sekély víztől függetlenül kötelező a mentőmellény hordása, ami azért valljuk be – elég elővigyázatos dolog – és a kicsit aggódóbb természetűeket megnyugtathatja.
siofok aquaparkforrás: beboaquapark.hu


A pálya kipróbálása után a belvárosba térve a Kálmán Imre sétányon csodálhatjuk meg az Ásványmúzeumban található hatalmas magángyűjteményt,
 
ami Magyarország legnagyobbja.
 
A kiállításon 3000 ásványt lehet megtekinteni, amik a történelmi Magyarország bizonyos területeiről származnak (elsősorban a felvidéki és erdélyi darabok jellemzőek). A bányavirágok név alatt például egy Erdélyből származó gyűjteményt lehet megnézni, ami csodálatos szépséggel bír. Mindenképpen érdemes ide egy látogatást tenni.
 Utazási Tipp  
    Legjobb szállásaink a Balatonon

Siófokon egy Vadgazdálkodási Központ is található, ahol elsősorban szarvasokkal lehet közeli barátságba kerülni, ugyanis őket emberek nevelték fel, így teljesen szelídek. A hely két legnépszerűbb állata két 7 éves szarvastehén, Pötyi és Borcsa. A hímek közül Jocó és Bandi népszerű, bár a szarvasbőgések ideje alatt nem érdemes zavarni őket. A dámszarvasok mellett viszont még a vaddisznókkal való barátkozás is egy opció lehet.
siofok vadgazdalkodasi kozpont forrás: szarvasfarm.ke.hu

Az úti célok között még szerepelhet a Rádiós Hírközlési Múzeum is, ami abból a célból jött létre, hogy bevezesse a fiatalokat a média által formált világba. Itt a gyerekek és a felnőttek is megtanulhatják, hogy milyen társadalom formáló hatással bírnak a különböző médiumok, és a hírközlés – így a rádiózás is.
 

A Siófok város tulajdonában lévő Galerius Fürdő 2006-ban nyitotta meg kapuit. Az élményfürdő mellett termálvizes medencék és szauna részleg is található a korszerű létesítményben.

 
A város kulturális hírnevét mélyíti, hogy itt született Kálmán Imre, aki egy világhírű operett komponista, és Siófokon egy saját sétánnyal rendelkezik. A régi háza azóta egyfajta „múzeumként” funkcionál, ahol a korabeli életébe vezetik el a látogatót, többek között az eredeti zongorája és kottái is meglátogathatóak.
siofok kalman imre
forrás: wikipedia.org
 

 

Tags:

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben