Síelés a szlovén csúcsok között, Bohinj-Vogel

 
A Bohinj-Vogel síterep Budapesttől nagyjából 550 km-re található, könnyen megközelíthető.
 
A terület leginkább a Bohinj tóról ismert, melyet nyáron is szívesen látogatnak a turisták.
 
Decembertől áprilisig azonban a sízőké, snowboardosoké a terep, havas lejtők, kiválósan karbantartott lesiklópályák, rengeteg napsütés, friss hegyi levegő, csodaszép környezet várja az érkezőket, a kilátás pedig páratlan.

 Utazási Tipp  
    Szállások Bohinj

Az 569 és 1800 méter között húzódó síparadicsom 22 km pályával várja a sízőket, snowboardosokat. Kezdő, illetve középhaladó sízők számára lehet inkább érdekes a síterep, ugyanis ebből 9,5 km kék és 12,5 km piros pálya, fekete egyáltalán nincs a hegyen.
 
A pályákat egy kabinos, 4 ülőszékes és 4 húzólift szolgálja ki.
 
Bár a völgy tengerszint feletti magassága nem túl nagy, de a pályák igencsak hóbiztosak, köszönhetően a hideg völgykatlannak.

vogel ski center

Az egyszerű, lankás, széles pályák tökéletesek a síelés, snowboardozás alapjainak elsajátításához. A helyszínen kölcsönzők, és síiskolák is működnek. A helyiek a legkisebbekre is gondoltak természetesen, így családdal is ideális választás a Bohinj-Vogel sícentrum.
 
A gyerekeket egy külön számukra kialakított rész várja tanulópályával, varázsszőnyeggel, szánkópályával.
 
Ráadásul azon gyerekek számára, akik még nincsenek 6 évesek a síbérlet ingyenes. Bár a pályák többsége nem mondható nehéznek, egy igazán profi, modern snow park várja a snowboardozás, illetve a freestyle szerelmeseit, ahol versenyeket is szoktak szervezni. A snowpark területe kifejezetten nagy, rengeteg attrakciót hoztak létre az adrenalinra vágyók legnagyobb örömére. A pályán kívüli részek pedig abszolút ideálisak a freeride sízők számára. Napközben érdemes betérni az egyik hüttébe, élvezni a szlovének vendégszeretetét, enni egy forró levest, és felfrissülni picit. Finom ételekkel, meleg italokkal, és napozóterasszal várják a kifáradt sízőket, snowboardosokat. Egy hosszú, fárasztó nap után pedig ki ne vágyna egy kis kikapcsolódásra.
 
A sítereptől nem messze található Aqua Bohinj élményfürdő nem egyszer lett már Szlovénia legjobb fürdőjének választva.
 
A komplexum medencékkel, pezsgőfürdőkkel, szauna világgal, masszázzsal és fitneszteremmel várja a pihenésre vágyó vendégeit.


Szállás gyanánt van lehetőségünk pályaszálláson illetve a völgyben, a pályáktól néhány percnyi autóútra megszállni. A választék igen nagy, a 4 csillagos wellness szállodától az apartmanokig bátran van lehetőségünk kiválasztani a számunkra legmegfelelőbb szállást. Összegezve tehát a Bohinj-Vogel síterep tökéletes választás családok, kezdő, középhaladó sízők számára. Azok számára, akik azonban rutinosabbak, esetleg komolyabban űzik a síelés művészetét, a nehéz pályák itt nem adottak.
 
Viszont gyerekekkel ez lehet az egyik legjobb választás téli vakációnk úti céljának.

 

Hirdetés

Cikkek Szlovéniáról

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben