Santander legjobb strandjai - csodás környezet, frissítő élmények

 
Playa del Camello
 
Közvetlenül keletre a Sardinero mellett lévő strand a Playa del Camello, ami előtt egy hatalmas parkoló található. A parton állva gyönyörű szép látvány tárul a szemünk elé, a Magdalena-félsziget, annak vízpartjaival.
 
A strandot különösen finom homokja és a tisztasága miatt szokták emlegetni.
 
santander Playa del Camello

 Utazási Tipp  
    Utazások, akciók Spanyolország

Playa de la Magdalena
 
Az előbb említett félszigeten található strandok közül kettőnek van nagyon jó híre: a Playa de los Bikinis és a Playa de la Magdalénának.
 
Mindkettő partszakasza mellett nyugodt a víz, és viszonylag kevesen látogatják őket.
 
Az előbbi 240 méter hosszú és 30 méter széles, az utóbbi jóval nagyobb, 900 méter hosszú és 70 méter széles. Mindkét strandot érdemes meglátogatni, hogyha az ember élményeket akar szerezni Santanderben.
 
Santander Playa de la Magdalena

Playa El Sardinero
 
Két hosszú strand alkotja az El Sardinerót, a part finom homokja és a tenger tiszta, kék vize tökéletes választássá teszi. Egy szikla választja el a közelben található Jardines de Piquio parktól. A kisebb strand 350 méter, a nagyobb pedig 1000 méter hosszú.
 
Santander talán legnépszerűbb strandjai, mind a turisták és mind a helyiek szerint.
 
Az El Sardinero különösen jól karban van tartva. A strand mellett hosszan kávézók és éttermek terülnek el, ahova a megfáradt úszók mehetnek pihenni. A strand lassan mélyül, és az ideérkezőknek fel kell készülniük arra, hogy jóval nagyobbak itt a hullámok, mint más, szélvédettebb strandokon.
 
santander El Sardinero

Playa de los Peligros
 
Ez a strand van a legközelebb a városközponthoz, ez a hely leglátogatottabb strandja, nagy a nyüzsgés, de ha valaki igazán szórakozni akar, akkor itt a helye.
 
Sok lehetőség van a szórakozásra, különösen jól felszerelt, fitneszpark is található a finomhomokkal borított parton.
 
A városközpont közelsége ellenére a parkolás könnyedén megoldható.
 
santander Playa de los Peligros

Playa del Puntal
 
Ezt a strandot komppal érhetjük el, ami félóránként jár este nyolcig, a jegyár 2,80 EUR a retúr 4,10 EUR.
 
A strandot nagyon sok ember tartja Észak-Spanyolország egyik, ha nem a legszebb strandjának.
 
Dűnék határolják el a strandot, és a közelben van kijelölt nudista strand is. A déli része általában nyugodtabb, bár kisebb, az északi része pedig zsúfoltabb, de nagyobb. Mindenki meg fogja találni a neki tetsző részt a 4 km-es partszakaszon, nagyokat lehet itt sétálni. A partról rá lehet látni a városra, a Magdalena-félszigetre és a világítótronyokra.

 Utazási Tipp  
    Utazások, akciók Spanyolország

Playa de Matalenas
 
Az öbölben található strand hangulatával varázsolja el a turistákat. A hely két világítótorony között foglal helyet, a Cabo Mayor és a Cabo Menor fogja körbe. Hosszú lépcsőzéssel érhető el a szikláktól védett öböl belseje, ahol bámulatos látvány fogad minket.
 
A szezon közepén sem olyan zsúfolt, kifejezetten békés és csendes.
 
Itt is van lehetőség a parkolásra, a fürdés után pedig van lehetőség zuhanyzásra is. A Matalenas közel sem olyan biztonságos, mint a városközponthoz közelebb található strandok, mivel elő szokott fordulni az, hogy egy-egy nagyobb hullám elönti az egész partszakaszt. Ennek ellenére érdemes meglátogatni.
 
santander playa de mataleans

Playa de Langre
 
Santander belvárosából 32 km-es taxizással vagy autózással juthatunk el erre a gyönyörű panorámával rendelkező helyre. Ez körülbelül fél órányi utazást jelent, és a strand parkolójában 3 euróért lehet parkolni. A főszezonban sincsen tumultus, egy kellemes, széltől jól védett strand.
 
Szörfösök körében nagyon nagy népszerűségnek örvend mérsékelt hullámaival.
 
Különböző szolgáltatások, öltöző, wc vagy ruhatár nincsenek.
 


 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben