Róma esőben is ragyog - 8 tipp rossz idő esetére


1 - Védelem az elemek ellen

Az útszéli árusoknál az eső legkisebb jelére is megjelennek a ponchok és az esernyők, melyeket néha elég agresszívan próbálnak rásózni szegény turistákra.
 
Nyári záporok esetén érdemes is náluk bevásárolni: a ponchok 5, a kompakt esernyők 7-8 eurótól beszerezhetőek.
 
Ha nem akarunk ennyit költeni, keressünk fel egy nagyobb szuvenír üzletet, ott jobb árakat találhatunk.

roma szoveg kozott
2 - Irány a múzeum!

Bár Róma főbb látványosságai szabadtéren találhatóak, rengeteg érdekességet fedezhetünk fel a múzeumok, galériák termeiben is. Elég, ha csak a Vatikáni Múzeumra gondolunk, melynek bejárása könnyedén kitölti a nap nagyobbik felét.
 
Ha Róma modern művészetére vagyunk kíváncsiak, érdemes meglátogatni a MARCO-t a Testaccio negyedben, vagy a MAXXI-t Flaminio metrómegállónál.

 Utazási Tipp  
    Szállások Rómában

3 - Lakoma!

Ha szakad az eső, a legjobb beülni egy fedett teraszra, vagy egy gyönyörűen dekorált, kandallóval fűtött étterembe, és hosszan ebédelni, vagy vacsorázni. Vagy mindkettőt. Az olasz konyhával nem lehet betelni egy nap alatt, és a vendégszerető pincérek is örömmel fogják felszolgálni az összes fogást, amíg bírja a gyomrunk.

roma2


4 - Fedett piacok

Róma legtöbb piaca kültéri és az eső ellenére is nyitva tart majd, de akad néhány, amelyik fedett, így akár több órás programot is nyújthat a felfedezésük.
 
A Testaccio piac a legjobb választás, mivel hétfőtől-szombatig nyitva tart.
 
A zöldségek, gyümölcsök, halak és húsok mellett ezen a piacon akár ebédelhetünk is, illetve a szuvenír adagunkat is beszerezhetjük.
 
5 - Hagyjuk Rómát…

Nincs is romantikusabb, mint egy vonatút az esőben! Ha az idő nem is jobb a városon kívül, legalább biztosan nem lesz nagy tömeg, és nem csak a „szokásos” látnivalókat fedeztük fel. A legjobb választások: Frascati délre és Bracciano északra.
 
6 - Mozi

A hideg, és esős napok jó alkalmat kínálnak arra, hogy nézzünk egy filmet, és kicsit kipihenjük a „turistáskodás” fáradalmait. A legtöbb mozi eredeti nyelven vetíti a filmeket.
 
A Cinema Nuovo Olimpico a Via del Corson, vagy a Cinema Barberini az azonos nevű téren biztos választás lehet.
 
A moziműsort akárcsak itthon, az interneten találhatjuk meg a legkönnyebben.

roma3

7 - Rendezkedjünk be egy enotékában!

Egy (vagy két) üveg jó olasz bor a barátokkal. Kell ennél több? Az enotékák a bor szentélyei, legtöbbjük harapnivalókat is kínál, így hosszú órákig nem kell arra gondolni, hova menjünk tovább.

 Utazási Tipp  
    Szállások Rómában és környékén

8 - Tegyünk egy próbát!

Rómát esőben látni talán nem is annyira rossz ötlet, mint azt elsőre gondolnánk. Ilyenkor a kinti látnivalóknál sokkal kisebb a tömeg, ha pedig pihenőre van szükségünk mindig útba esik egy templom, vagy egy kávézó.
 
Végső soron: Róma esőben is ragyog!

 roma4

 

Tags:

Hirdetés

Hirdetés

Cikkek Olaszországról

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben