Puerto de Mogán 1300 éves múltja - Gran Canaria csodái

 
Pálmafák, ami alatt órákat pihenhetsz, virágos boltívek a fotókhoz, szelfikhez és az etetésre váró halak, akik ebéd és kávézás között elszórakoztatnak. Ebben a kisvárosban úgy érezheted, hogy az egész napot csak a tengernél eltölteni időpocsékolás lehet. De gondolod csak meg! Mindent egybevetve, egy édes kis semmittevés mindig megéri. Szóval, indulás és fedezd fel a Kanári-szigetek egyik leghíresebb kikötőjének legszebb látnivalóit!

puerto de mogan 01

Kezdésnek fordíts hátat a tengernek és irány a hegynek fel. A Kanári-szigeteken nem sok síkterület található, még a tengerszinten sem. Sok épülettel találkozhatsz a sziklásabb helyeken, míg a tengerszinten sokkal kevesebb a ház, nem véletlen, hisz az ár-apály itt is jellemző. Puerto de Mogán sem kivétel ez alól, ez egy hamisítatlan halászfalu. A falu a kikötő mögött található sziklák oldalában húzódik meg, a tetőn elhelyezkedő házak felé pedig már egy meredek út vezet. A legjobb kora reggel elindulni, amikor még elég hűvös a levegő. A házak jellemzően tengerre nézőek, majdnem mind fehér színű és gyönyörű kis ösvények választják el őket egymástól.

puerto de mogan 02

 Utazási Tipp  
    Szállás, last minute Kanári-szigetek

Puerto Mogán kicsi helynek tűnik, viszont nagyon könnyű elveszni benne. A házak között bóklászva igazán helyinek érezheti magát az ember, miután a harmadik szomszédod kertje előtt sétálsz el és kedvesen üdvözlitek egymást. Néhány rossz útirány választás után (ha épp nem követed a jeleket, mert ez remek szórakozás tud lenni), elérheted a falu tetejét. Innen csodás kilátás nyílik a kikötőházak titkos tetőteraszaira, a völgyben fekvő tengerpartra és a déli partok meredek szikláira.

puerto de mogan 03

A visszaút már kicsit könnyebb a kikötőig és igazán meg is érdemelsz egy finom kávét a megtett séta után. A falu aljában fekvő térről, amely egy fikusz fa árnyékában áll, átkelhetsz a hídon egészen a homokos, pálmafás és éttermekkel tűzdelt partig.
 
puerto de mogan 04

A völgy túloldalán, a szárazföld belsejében, Mogán történetével ismerkedhetsz meg a Cañada de los Gatos régészeti övezetben. A turizmus és még a spanyolok hódítása előtt, Puerto de Mogán már létezett, lakosai a Kanári-szigetek őslakosai, a guancsék voltak.
 
A Cañada de los Gatosban - ásatások szerint - 1300 évvel ezelőtt itt éltek a szigetek őslakosai.
 
A néhány eurós belépődíj megéri, hiszen egy őskori kőfaluban sétálhatsz, tele rengeteg hasznos információs táblával, amelyek elmesélik, hogyan nézett ki a falu. A túra során egy nagyon érdekes rejtéllyel is szembe találhatod magad, miszerint a kanári őslakosok egy idő után a völgy másik oldalát választották lakhelyül, a modern lakosokkal szemben.

 Utazási Tipp  
    Szállás, last minute Kanári-szigetek

Ez az izgalmas tény egészen addig fúrja az oldaladat, amíg fel nem érsz a romok tetejére, ahol meglátod a lenyűgöző kilátást Puerto de Mogán-ra.
 
Mostanra a nap már erősen tűz, ideje egy kicsit lehűtened magad a tengerben. Csobbanj be a homokos parton, vagy merülj alá a sárga kis tengeralattjáróval a kikötő falának végén. Ha egy kicsit izgalmasabb élményre vágysz, akkor próbáld ki a part keleti részén a tengert, ahol hűvösebb és mélyebb a víz és néhány halat is láthatsz a kősziklák mellett elúszni. Könnyű lesz eltöltened néhány órát a hűvös tengerben, miközben a nap kellemesen süti a hátadat.

puerto de mogan 05 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben