Portugália utazási tippek - Lisszabon, Porto, Madeira és az Azori-szigetek

 
Portugália annyira különleges és gyönyörű ország, hogy a Világ összes részéből sok turistát vonz az év minden időszakában. Ezzel a kedvcsináló cikkel rövid áttekintést nyújtunk Portugália legérdekesebb úti céljairól, és praktikus tanácsokat is adunk, hogy megkönnyítsük az utazás tervezését:

portugalia utazasi tippek szoveg kozott

Mit érdemes tudni Portugáliáról ?
 
  • Portugália a kontinensünk legnyugatibb országa. Spanyolországgal és az Atlanti-óceánnal határos.
  • Portugáliához tartoznak az Atlanti-óceán szigetcsoportjai: Madeira és az Azori szigetek.
  • Magyarországtól mintegy 2,5 ezer kilométerre fekszik, így közúton hosszadalmas a megközelítése.
  • A repülőút kb. 3 óra 40 percen át tart.
  • Attól függően, hogy hová szeretnénk eljutni, Portugálián belül több repülőtér közül választhatunk.
  • Az ország egyik legismertebb terméke a portói bor, amely világszerte népszerű. Portugália fővárosa Lisszabon, ahol mintegy 545 000 ember él. A portugál pénznem az euró.
  • A Portugáliába utazóknak egy órával előre kell állítani az óráját.
  • Portugália tagja az Európai Uniónak. Magyar állampolgárként nincs szükség vízumra vagy útlevélre a belépéshez, elég egy érvényes kártya alapú személyi igazolvány is.
 
Időjárása és éghajlata:

Portugáliában az éghajlat egész évben enyhe. Míg januárban és februárban akár 15 fokos hőmérséklettel is látogatásra csábít az ország, tavasztól, őszig jobbára kellemes az idő. Még a legforróbb nyári időszakban sem lesz elviselhetetlenül melegünk. Az országot klímája szerint három részre lehet felosztani: északi országrész, déli országrész, szigetek.

 Utazási Tipp  
    Utazások Portugália, szállások, last minute

Portugália legfontosabb látnivalói:
 
Algarve és Faro
 
Portugália és egyben Európa legdélebbi régióját Algarvét és annak fővárosát a 40 ezres Farot nyugodtan tekinthetjük Európa egyik legnépszerűbb üdülési célpontjának. Az évente csaknem 300 napsütéses nap folyamatosan oda vonzza a tengerparton üdülni vágyókat, a kalandot keresőket és a szörfösöket. A régió központja Faro már a rómaiak idejében is nagy jelentőséggel bírt és napjainkban is nagyon emberi léptékű város, ahol sok a látnivaló. A környékbeli homokos strandok szépek és tiszták, infrastruktúrájuk jól kiépített.
 
 
Lisszabon:
 
Minden portugál utazás elmaradhatatlan része a hét dombon épült főváros felkeresése. A legfontosabb látnivalókat akár a legendás 28-as villamos segítségével is felkereshetjük, de ez a város sokkal többet nyújt: műemlékeket, kultúrát, gasztronómiai élményeket és az életörömöt sugárzó hangulatot. A helyiek úgy tartják, hogy aki egyszer itt járt az úgyis visszatér!
 
 
Porto - Egy csodálatos barokk város
 
Kevesen gondolnák, hogy micsoda remek hely Portugália egykori fővárosa a 400 ezres Porto. Ahogy sétálgat az ember az UNESCO Világörökség részét képező óváros zegzugos utcáin, nem hagyhatja ki a sok gyönyörű épületet. Minden fontosabb látnivaló kb. 1 km-es környezetben található.
 
A legfontosabbak ezek közül a Katedrális, a Szent Ferenc templom, a tőzsdepalota és a São Bento Pályaudvar.
 
Mindenképpen érdemes városkártyát vásárolnunk ami a tömeg közlekedésre és a múzeumokban biztosít ingyenességet.
portugalia utazasi tippek szoveg kozott01

Madeira - A virágsziget
 
A portugál Madeira-szigetcsoport 980 kilométerre van Lisszabontól, 16 tagja közül csupán 2 lakott. Hasonlóan a Kanári-szigetekhez, vulkanikus eredetű, és így lélegzetelállítóan gyönyörű tájakkal rendelkezik.
 
Madeira elnyerte a rangos "Best Travel Award " a Best Island címet is.
 
Nem is csoda, mert az utazók olyan lélegzetelállítóan szép homokos és köves tengerpartokat is találnak ahol a meredek sziklák szinte a tengerbe zuhannak. Hosszú sétáik során megcsodálhatják a virágok és más növények biológiai sokféleségét. A sziget valóságos botanikus kertnek számít, leghíresebb szülötte Cristiano Ronaldo a futballzseni.

 Utazási Tipp  
    Utazások Portugália, szállások, last minute:

Az Azori-szigetek – ahol megállt az idő
 
Portugáliától kb. 1500 kilométerre található ez a 9 szigetből álló szigetcsoport. Azoknak érdemes odautazni, akik kerülik a tömeget, stressz mentes pihenést keresnek. A szigetcsoport valódi természeti paradicsom az aktív utazók között. Tapasztalja meg a különböző szigetek földrajzi és biológiai sokszínűségét, túrázzon a távoli utakon, élvezze a kilátást az Atlanti-óceán felett! A part mentén akár bálnákat és delfineket is megfigyelhetnek az érdeklődő utazók.
 
portugalia utazasi tippek szoveg kozott03

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben