Olaszország északi ékköve a Garda tó

 
A Garda-tó Olaszország északi részén található Brescia és Rovereto városok közelében. Magyarországról autóval kb. 10-12 óra alatt lehet oda érni, ha repülővel érkezik valaki akkor Milánó, Velence vagy Verona reptere jöhet szóba és onnét tömegközlekedéssel vagy bérautóval lehet közlekedni.
garda to olaszorszag 01

 Utazási Tipp  
    Utazás, szállás Garda-tó

A Garda-tó északi része – Riva del Garda
 
Az aktív üdülésre vágyók kedvenc helye e tó északi része, hiszen sebes folyók, meredek sziklafalak biztosítják a legjobb sportfeltételeket a meseszép környezetben. A kajak, szörf, vagy vitorlázás, evezés, kenu, búvárkodás, hegyi kerékpározás, túrázás, szikla mászás, hegyi kerékpározás mind népszerű tevékenységnek számítanak. Érdemes meglátogatni a legnagyobb ottani várost Riva del Gardát vagy Arco fürdővárosát mely néhány kilométerre a Sarca-völgyében található. A rivai vár alatti meredek sziklák rengeteg hegymászót vonzanak tavasztól őszig.

Gardaland – Élménypark az egész családnak!
 
Egész Olaszország legnagyobb élményparkja a tó déli oldalán Castelnuovo del Garda-ban található és évente mintegy 2,7 millióan keresik fel. A 46 hektáros területen 38 attrakció várja a különböző korosztályhoz tartozókat egy különleges látványvilágba ágyazva. Különösen a gyermekükkel utazók nyaralását tudja feldobni egy Gardalandi látogatás. A belépők ára igen borsos, 40 Euro felett kell fizetni a napi belépőért.
 
TIPP: online elővételben minden belépő kedvezőbb!

Sirmione garda to

Sirmione – Scaliger kastély
 
A Garda-tó déli részén épült nyolcezres kisváros kanyargós utcáin lehet eljutni a szárazföldtől elváló kis szigeten épült romantikusan szép, tornyos vízi kastélyhoz. A szigeten sétálva egyedülállóan szép kilátást lehet nyerni a tóra és Catullus barlangjára, mely a híres római költő családjáé volt és a 4. században elpusztult római villa romjai. A helyi kikötőben jelentkezni lehet vízi várkerülő túrára is, melynek során remek fotókat is lehet készíteni.
 Utazási Tipp  
    Utazások, szállások a Garda-tónál

Festői kisvárosok
 
Több olyan meseszép kisváros van a Garda-tó partján, amelyeket feltétlenül meg kell látogatni. Az egyik ilyen hely Malcesine, ahol ajánlott a város fölé emelkedő Castello Scaligero felkeresése, mert ott a legjobba kilátás a környékre.
 
A várostól indul egy drótkötélpálya az 1760 méter magas Tratto Spino csúcsához, ahol kirándulni és relaxálni is lehet.
 
( A jegy ára 20 € oda-vissza útra ) A bor szerelmeseinek érdemes ellátogatnia Bardolinoba és megkóstolni a környék finom borait és egyéb specialitásait. Az ínyenceknek érdemes idejében fontolóra venni egy látogatást a híres szeptember végi borünnepen a Festa dell'Uva e del Vino, de figyelem mert nagyon hamar elfogynak a szobák!
 
Igazi bennfentes tippnek számít Torri del Benaco városa, amely Malcesine és Bardolino között helyezkedik el. A kikötőben sétálva álomszerűen szép látványt nyújtanak a kis kikötőben ringatózó színes kis hajók. A táj fölé magasodó kastély kertjében friss virágok illatoznak.
 
Malcesine garda to

 

Hirdetés

Hirdetés

Cikkek Olaszországról

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben